Lionel Messi oli pelipäällä torstain ja perjantain välisenä yönä.

Messi paukutti hattutempun, kun Argentiina kaatoi Bolivian Etelä-Amerikan MM-karsinnoissa maalein 3-0.

Ensimmäinen maali oli Messin uran 77:s Argentiinan maajoukkuepaidassa. Sillä hän nousi tasoihin legendaarisen Pelén kanssa. Kaksi seuraavaa maalia nosti Messin maajoukkuemaalisaldon jo 79:ään.

Pelén ohitettuaan Messi on nyt Etelä-Amerikan kaikkien aikojen paras maalintekijä maajoukkuetasolla. 79 maalia on syntynyt 151 ottelussa, joten osumia on syntynyt keskimäärin 0,52 peliä kohden.

Koko maailman mittapuulla Messi jakaa nyt tilaston viidennen sijan Sambian Godfrey Chitalun kanssa. Edellä ovat vielä Unkarin Ferenc Puskás (84 maalia), Malesian Mokhtar Dahari (89), Iranin Ali Daei (109) ja Portugalin Cristiano Ronaldo (111). Näistä pelaajista vain Ronaldo on yhä aktiivinen.

Toisaalta Messikin saa pitää tahtinsa kovana, jos mielii pitää paikkansa. Etelä-Amerikassa lähin uhkaaja on Neymar, joka iski viime yönä yhden maalin Brasilian voitossa Perusta. Neymarilla on nyt kasassa 69 maajoukkuemaalia.

Koko maailman mittapuulla Messiä lähimpänä aktiivipelaajista ovat Yhdistyneiden Arabiemiraattien Ali Mabkhout (77 maalia), Intian Sunil Chhetri (75) ja Puolan Robert Lewandowski (72).