Huuhkajien ja Glasgow Rangersin keskikentän virtuoosi Glen Kamara lensi torstain Eurooppa-liigan ottelussa Sparta Prahaa vastaan kahdella keltaisella ulos.

Prahassa pelatun ottelun voitti kotijoukkue 1-0. Itse lopputulosta puhutummaksi puheenaiheeksi nousi kotiyleisön käytös Kamaraa kohtaan.

Kaikki juontanee juurensa viime kaudelle, kun Ondřej Kúdela sai pitkän pelikiellon rasistisesta käytöksestään Kamaraa kohtaan. Slavia Prahan keskuspuolustaja missasi samalla kesän EM-kisat.

Torstaina paikallisvastustaja Spartan katsomossa oli aiemmasta rasistisesta käytöksestä johtuen ainoastaan alle 14-vuotiaita lapsia. Tämä 10 000 lapsen yleisömeri buuasi Kamaralle aina, kun hän koski palloon.

Rangersin valmentaja Steven Gerrard kommentoi pelin jälkeen lehdistötilaisuudessa, että ei pelin tuoksinnassa ehtinyt täysin huomioimaan tapahtunutta. Gerrard kuitenkin painotti, että haluaa itsekin tutkia tapausta tarkemmin.

– Jos näin tosiaan tapahtui, niin se on todella surullista. Syy miksi katsomossa oli vain lapsia, oli juuri tuon kaltainen käytös, kertoi Gerrard.

– Kaiken ollessa totta, olen erittäin pettynyt, mutta en yllättynyt.

Valmentajan mielestä tällaisten tapahtumien lopettamiseksi on vain yksi tie.

– Pitää olla enemmän ja isompia tekoja. Näitä rasismiin liittyviä asioita pitää jalkapallossakin käsitellä vakavammin ja jakaa myös selvästi suurempia rangaistuksia. Ei nämä muuten lopu koskaan, julisti Gerrard.

Jos linkki twiittiin ei näy, klikkaa tästä.

Clyde 1 Superscoreboard

@ClydeSSB
🎥 WATCH: Steven Gerrard on Glen Kamara being booed by Czech children in Prague:

“I wasn’t aware because I was focused on the game.

“But if those are the facts then I’m extremely disappointed - but not surprised”.

Ohessa vielä lopputulokseen pettyneen Gerrardin kommentit itse ottelusta.