Veikkkausliigan runkosarjan viimeinen täysi kierros pelataan tänään sunnuntaina.

Ylemmässä loppusarjassa pelaavat varmuudella HJK (49*) ja KuPS (48), jotka taistelevat runkosarjan voitosta, sekä kolmantena majaileva FC Inter (36).

Kärkikuusikon alapuolelta Mestaruussarjaan on tarjolla ainoastaan Ilves (32), joka kamppailee kolmesta jäljellä olevasta ylemmän loppusarjan paikasta SJK:n (34), FC Lahden (32) ja HIFK:n (32) kanssa.

Alempaan loppusarjaan jäävät varmuudella FC Honka (25), IFK Mariehamn (20), FC Haka (18), AC Oulu (18) ja jumbosijaa pitävä KTP (8). Honka ja KTP ovat ainoat joukkueet, joiden sijoitus ei voi muuttua enää runkosarjan aikana.

Vaikka viimeinen täysi kierros pelataan tänään, runkosarja saatetaan päätökseen vasta ensi torstaina, kun Haka isännöi HIFK:ta joukkueiden välisessä rästiottelussa, jota siirrettiin parikin kertaa koronatapausten takia.

Tänään Haka kohtaa vieraskentällä AC Oulun ottelussa, joka määrittää, kumpi joukkue on päivän päätteeksi karsijan paikalla. HIFK taas pelaa KuPS:n vieraana. HIFK voi nousta loppusarjoja ennen jopa kolmanneksi, jos se voittaa omat ottelunsa ja Inter jää ilman voittoa HJK:ta vastaan. HIFK:lle riittäisi kolmanteen sijaan myös neljä pistettä, mutta vain jos se voittaisi toisen pelinsä runsasmaalisesti ja muut pelit päättyisivät sen kannalta erittäin suosiollisesti.

Sijat 1.-3. takaavat kolme kotiottelua ylempään loppusarjaan. FC Lahti ja Ilves voivat päästä ylempään loppusarjaan, mutta kolmanneksi ne eivät voi enää runkosarjan aikana yltää. Näin ollen taistelu kolmannesta sijasta ja yhdestä lisäkotipelistä jää FC Interin, SJK:n ja HIFK:n väliseksi.

SJK isännöi tänään FC Lahtea ja Ilveksen vieraaksi saapuu FC Honka. Ilves pääsisi voitolla varmuudella kuuden parhaan joukkoon, koska SJK ja FC Lahti kohtaavat toisensa,

Runkosarjassa saadut pisteet ja maalit siirtyvät loppusarjoihin, joissa pelataan yksinkertainen sarja. Mestaruussarjassa pelataan sijoista 1.-6. ja haastajasarjassa sijoista 7.-12. riippumatta lopullisista pisteistä, jotka on saatu jatkosarjoissa.

* = Suluissa pisteet

Sarjataulukko ja päivän ottelut

[get-league-standings score24id=”3641325″ sport=”soccer” columns=”sijoitus joukkue ottelut voitot tasapelit häviöt maaliero pisteet” no-links=”je”]

Päivän ottelut

AC Oulu – FC Haka

HJK – FC Inter

IFK Mariehamn – KTP

Ilves – FC Honka

KuPS – HIFK

SJK – FC Lahti

Kaikki ottelut alkavat kello 18.30.