Suomi ei onnistunut venymään Lyonissa pisteille, vaan taipui hallitsevalle maailmanmestarille Ranskalle tiistaina maalein 0-2 (lue raportti ottelusta). Huuhkajat pelasi rohkeasti ja sinnitteli varsinkin avausjaksolla kotijoukkueen mukana, mutta Antoine Griezmann teki kaksi maailmanluokan maalia ja toi maalleen voiton.

Ensimmäinen Griezmannin maaleista oli hienon syöttökombinaation tulos, jonka Barcelonasta vastikään Atléticoon siirtynyt hyökkääjä päätti tarkkaan ulkosyrjälaukaukseen takanurkkaan. Toisen maalinsa Griezmann viimeisteli pienestä kulmasta, sujauttaen pallon maalivahti Lukas Hradeckyn kainalon alta maaliin. Osuma jäi kismittämään Huuhkajien luotettavaa torjujaa.

– Se meni meikäläisen piikkiin. Oletin, että Griezmann pelaisi sen taaksepäin eikä lähtisi kokeilemaan nollakulmasta, mutta kyllä se vain sieltä sen laittoi, Hradecky harmitteli V Sportin TV-lähetyksessä.

– Minun pitäisi pitää joukkuetta pystyssä noilla hetkillä, joten nostan käteni pystyyn. Se oli minun virheeni tänään.

– Valitettavasti sen 2-0-maalin jälkeen Ranskalla oli aika pitkälti kontrollissa tuo matsi. Me ei saatu sen jälkeen enää mitään kokonaisvaltaista painetta lyötyä.

Suomi on karsintojen puolivälissä viidessä pisteessä ja tiukasti mukana taistelussa lohkon kakkospaikasta. Voitto Ranskasta olisikin ollut jättiyllätys, ja tappion jälkeen edellinen kotivoitto Kazakstanista lämmitti mieliä.

[readmore from=Huuhkajat]

– Minimivaatimus tietenkin oli, että hoidettiin Kazakstan himassa, niin kuin pitikin hoitaa. Muut kompastuu edelleen heihin, sillä kuulin, että Bosniassa Kazakstan on taas raapinut viime hetken maalilla pisteen itselleen.

– Tämä lohko on vielä ihan auki. Meillä on omat finaalimme vielä tulossa syksyn mittaan. Nyt tämä peli pitää analysoida ja pyyhkiä pois mielestä. Hävisimme aika paljon paremmalle jengille tänään.

– Jos me saadaan samanlainen kannustus lokakuun Ukraina-matsiin ja Stadikka täyteen, niin varmasti tullaan parantamaan paljon meidänkin peliä, Hradecky lupasi.

LUE MYÖS:

Ranskan tähtisikermä juoksutti Huuhkajia – Antoine Griezmann otti Michel Platinin kiinni maaleissa

Suomen MM-karsintalohkossa jälleen yllätystulos – ja sehän kelpaa Huuhkajille!

V Sport: Rankkari vai ei? Markku Kanerva kertoi oman mielipiteensä ja paljasti tuomarin oudon kommentin

Kokiko Huuhkajat järkyttävän vääryyden? – Pelihousut repesivät somessa Paul Pogban tempusta: ”Var var VAR?”

Markku Kanervalta suoraa puhetta kohutuomiosta, kertoi tiukoista keskusteluista tuomareiden kanssa – edes VAR-tarkastus ei auttanut Huuhkajia