FC Honka vahvistaa sivuillaan, että sen keskikenttäpelaaja Niklas Pyyhtiä Italian pääsarjassa pelaavan Bolognan organisaatioon.

Pyyhtiä, 17, debytoi miesten peleissä Turun Palloseurassa, josta hän siirtyi viime talvena Honkaan. Hän pelasi ensin Espoossa lainasopimuksella, mutta vakuuttavien otteiden jälkeen Honka käytti optionsa lunastaa pelaajan oikeudet itselleen.

Hongassa Pyyhtiä ehti pelata 26 ottelua tehden niissä yhteensä neljä maalia ja syöttäen kolme.

– Haluan heti ensimmäiseksi kiittää Turun Palloseuraa. Nikke on kasvanut hyvissä käsissä ja meillä oli helppoa heti luottaa hänen osaamiseensa ja auttaa ottamaan nyt tämä uran toistaiseksi suurin askel. Tässäkin mielessä on hyvä, että Turun suuntaan menee siirtosummasta varsin mukava siivu sell-on korvauksena, sanoo manageri Hexi Arteva Hongan tiedotteessa.

– Varmasti jos ajattelisimme vain ja ainoastaan urheilun vinkkelistä tätä hetkeä tässä ja nyt, olisi siirto ollut siinä mielessä parempi toteuttaa kauden jälkeen tai jopa vasta ensi kesänä, mutta kyseessä on monitahoinen kokonaisuus. Urheilullisestikin ajateltuna tämä on meille erinomainen asia. Hongassa pelaajat kehittyvät ja pääsevät jatkamaan uriaan isommissa sarjoissa. Tässä ikkunassa Pyyhtiän lisäksi meiltä lähti [Juan] Alegria Skotlantiin Rangersiin ja akatemiakaksikko [Jasper] Samooja – [Matias] Kivikko lainalle Italiaan. Pystyn hyvillä mielin suosittelemaan Honkaa nuorelle, eteenpäin pyrkivälle pelaajalle.

– Meillä oli loppuvaiheessa pöydällä muutama ihan varteenotettava tarjous, sekä mielenkiintoisia aihioita tulevaan talvi-ikkunaan. Bologna kuitenkin selkeästi osoitti haluavansa pelaajan sinne. Polku, rooli ja askelmerkit ovat varsin selkeät ja he laittoivat islantilaisen nuoren pelaajan samalta pelipaikalta nyt alkavalle kaudelle lainalle Tanskaan. Sekin osoitti, että he ovat tosissaan. Taloudellisesti siirto on Veikkausliigan ja Hongan mittakaavassa erittäin merkittävä, jopa seitsemän numeroa sisältävä, jos kaikki menee suunnitellusti. Kiinteän rahan osuus on koko potentiaalisesta potista yli puolet ja saamme nyt määritellyn lisäksi vielä todella hyvän prosentin Niklaksen seuraavasta siirrosta. Hieno hetki meille kaikille, Arteva toteaa.

– Hongassa oli erittäin hyvä olla, vaikka olinkin seurassa vain näin vähän aikaa. Koen että kasvoin, opin ja kehityin paljon niin ihmisenä, kuin pelaajanakin. Muutin ensimmäistä kertaa omilleni, tapasin monia hienoja ihmisiä ja sain uusia ystäviä. Voin vain kiittää kaikkia joukkueessa olleita, valmentajia, pelaajia, huoltoa ja muita taustoja. Toivotan joukkueelle onnea loppukauteen! Pyyhtiä itse kommentoi aikaansa Espoossa.

FC Honka Miehet

@FCHonkaMiehet
📢: Niklas Pyyhtiä siirtyy Serie A:ssa pelaavan Bologna FC:n riveihin!

Pyyhtiä on pelannut tällä Veikkausliigakaudella Hongassa seitsemässätoista ottelussa. Maalejakin on syntynyt kaksi.

Lue lisää ➡ esporthonka.com/niklas-pyyhtia…

📸: Juhani Järvenpää

#MeOllaanHonka #Veikkausliiga