Putoamiskarsintaan joutuva AC Oulu voitti vihdoin, kun se pelasi Veikkausliigan alemman loppusarjan päätöskierroksella sarjajumbo KTP:tä kotonaan. Oululaiset olivat parempia lukemin 2-1.

KTP johti ottelua ensimmäisellä jaksolla, mutta AC Oulu nousi Lucky Omaran ensimmäisen puoliajan osumalla sekä Aapo Heikkilän lisäajan maalilla voittoon.

Oulu oli voittanut edellisen kerran ottelun 20. elokuuta, kun se kaatoi Hakan vieraskentällä lukemin 0-1. Oulu pelaa putoamiskarsintaottelunsa RoPSia vastaan marraskuun alkupuolella. KTP putoaa Ykköseen suoraan.

Kierroksen muissa otteluissa Honka kaatoi Lahden vieraissa lukemin 2-3 ja Haka IFK Mariehamnin 2-0.

Veikkausliigan mestaruus ja mitalisijat ratkeavat kello 17 alkavalla kierroksella. Sarjakärki HJK matkustaa Kuopioon KuPSin vieraaksi. KuPS on tällä hetkellä pisteen HJK:n perässä.

Turussa Inter ja SJK ratkaisevat pronssimitalin kohtalon. Joukkueet ovat tasapisteissä, mutta Inter on edellä paremmalla maalierolla.