Menestynyt ja arvostettu italialaisvalmentaja Antonio Conte saatetaan nähdä jälleen lähiaikoina Valioliigassa. Contesta on tullut kuuma nimi huhuissa Manchester Unitedin uudeksi valmentajaksi, jos United päättää antaa kenkää nykyiselle käskyttäjälleen Ole Gunnar Solskjaerille.

Manchester United on hävinnyt alkukauden 13 ottelustaan kaikissa kilpailuissa viisi, ja voittanut vain yhden enemmän. Etenkin viime aikoina tuloskäyrä on ollut pahasti laskujohteinen. Viimeinen pisara seurajohdolle saattoi olla tyly 0-5-tappio arkkiviholliselle Liverpoolille Old Traffordilla sunnuntaina. Nöyryytyksen aikana ja sen jälkeen turhautumistaan purkivat muun muassa Cristiano Ronaldo ja Paul Pogba, ja voi olla, että norjalaisvalmentajan tiimalasissa alkaa hiekka valua loppuun.

Italialaistoimittaja ja siirtoasiantuntija Gianluca Di Marzion mukaan Conten palkkaamisesta Manchester Unitedin peräsimeen saattaa hyvinkin tulla lähiaikoina totta. Di Marzio kertoo, että Manchester United on jo ottanut ensimmäisen kontaktin Conteen. Conte puolestaan on jo ilmaissut halukkuutensa pestiä kohtaan.

Lopullista päätöstä Solskjaerin potkuista, tai varsinkaan niiden ajankohdasta ei ole vielä tehty. Voi hyvin olla, että norjalainen saa valmentaa Unitedia marraskuun maaottelutaukoon asti. Sitä kuitenkin De Marzio pitää hyvin epätodennäköisenä, että Solskjaer olisi ruorissa vielä maaottelutauon jälkeenkin. Ennen maaottelutaukoa United kohtaa vielä vieraissa Tottenhamin ja Atalantan, sekä Manchesterin paikallisottelussa Old Traffordilla Manchester Cityn.

Di Marzio kertoo Unitedin valinnan osuvan Conteen pitkälti siksi, että italialainen on vakuuttunut siitä, että hän saa Unitedin nykyiselläkin kokoonpanolla tulosta aikaiseksi.

[readmore from=Manchester-United]

52-vuotias Conte valmensi Valioliigassa Chelseaa vuosina 2016-2018 erinomaisella 2,12 pisteen pistekeskiarvolla per peli. Hän johdatti lontoolaiset ensimmäisellä kaudellaan Valioliigan mestariksi ja toisellaan FA Cupin voittoon.

Juventusta Conte valmensi vuosina 2011-2014, voittaen jokaisella kaudellaan Serie A:n. Vuodet 2014-2016 hän luotsasi Italian maajoukkuetta. Edellisten kahden kauden aikana Conte käskytti Internazionalea, ja juhli jälleen viime keväänä Serie A:n voittoa, syrjäyttäen Juventuksen valtaistuimelta yhdeksän peräkkäisen mestaruuden jälkeen.

Fabrizio Romano

@FabrizioRomano
To be clear about Antonio Conte. He’s never been a fan of joining clubs during the season as it’s not in his style - the only club right now that could change Antonio's mind is Manchester United 🔴 #MUFC

Still no official talks. Depends of Solskjær situation - matter of respect.