Manchester United pelaa tänään lauantaina huippumielenkiintoisen ottelun, jossa se kohtaa vieraskentällä Tottenhamin.

Ottelun yllä leijuu paljon kysymyksiä. Kuinka paljon Manchester Unitedin kokoonpanossa nähdään muutoksia? Putoavatko supertähdet Cristiano Ronaldo ja Bruno Fernandes sekä joukkueen kippari Harry Maguire vaihtopenkille? Miten joukkue reagoi viime viikonlopun rökäletappioon? Savustavatko pelaajat Ole Gunnar Solskjæria pihalle vai pelastavatko he norjalaisen työpaikan? Jos Man United häviää, heitetäänkö Olen projekti romukoppaan?

Kahteen ensimmäiseen kysymykseen saadaan vastaus tunti ennen ottelun alkua, kun avauskokoonpanot julkaistaan. Kaiken järjen mukaan Unitedin kokoonpanossa nähdään suuria muutoksia sitten Liverpool-ottelun. Solskjærin olisi nyt korkea aika tehdä kunnon tuuletus ja pudottaa muun muassa Ronaldo, Fernandes ja Maguire vaihtopenkin puolelle. Heidän tilalleen on tarjolla Edinson Cavani, Donny van de Beek ja Raphaël Varane, joiden tekeminen ei jää ainakaan asenteesta kiinni.

Kello 19:30 alkava ottelu tulee kertomaan paljon sen suhteen, onko Solskjær menettänyt pukukopin luottamuksen. Murskatappion jäljiltä tähtisikermältä on lupa odottaa suurta tasonnostoa, mutta jos peliesityksessä ei näy selkeää parannusta, ei pelaajat enää pelaa managerilleen vaan savustavat häntä ulos.

[readmore from=Manchester-United]

Ottelulla voi olla ratkaiseva merkitys Manchester Unitedin tulevaisuuden suhteen. Mikäli tästäkin ottelusta tulee tappio, on vaikea nähdä, että Solskjær saisi enää jatkaa projektiaan. Ja jos Solskjær saa potkut, Manchester Unitedin tulevaisuuden suunnitelmat menevät jälleen täysin uusiksi.

Valmentajavaihdoksella olisi toki paljon hyviä puolia, mutta silti enemmän huonoja. Yksi suurimmista ongelmista on tällä hetkellä se, ettei vapailla markkinoilla ole yhtäkään manageria, joka sopisi Manchester Unitediin. Se on suurin syy, miksi manchesterilaisseuran kannattajien on rukoiltava, että Solskjær saa joukkueen pelaamaan edes kelvollisella tasolla.

Manchester Unitedilla ei ole varaa painaa paniikkinappulaa nyt, koska sillä voi olla pitkäaikaisia seuraamuksia – negatiivisia sellaisia. Tulosten jatkuessa mollivoittoisesti se on kuitenkin pakko tehdä.

Tottenham Hotspur Stadiumilla pelataan illalla ISO ottelu.