Suomi kohtaa lauantaina Ukrainan, kun jalkapallon MM-karsinnat jatkuvat Olympiastadionin nurmella.

Ottelu pelataan näillä näkymin liki täyden yleisömeren edessä pitkästä aikaa. Tiistaina peliin on myyty jo yli 25 000 lippua.

Ukrainalla on erittäin kova joukkue, mutta Suomi lähtee hakemaan pelistä voittoa. Sen saavuttamiseksi ainakin kertaalleen kotiyleisön tulisi päästä juhlimaan Huuhkajien osumaa.

Suomen neljä viimeisintä maalia viimeistellyt Joel Pohjanpalo pääsi vastikään maalien makuun myös uudessa seurajoukkueessaan Çaykur Rizesporissa.

Hän odottaa onnistumisia nälkäisenä myös maajoukkuepaidassa, mutta painottaa ennen kaikkea tuloksen merkitystä.

– Ei sillä ole väliä, kuka ne maalit tekee. Omalle kohdalleni on osunut nyt viimeiset neljä. Teemu (Pukki) on niitä paljon aiemmin tehnyt ja toivottavasti hän osuu nyt myös Ukrainaa sekä Kazakstania vastaan, kertoi Pohjanpalo tiistain lehdistötilaisuudessa.

Hän kunnioittaa Ukrainan taitotasoa ja laatua. Pohjanpalon mukaan Ukraina on myös vähän erilainen kuin maaliskuun kohtaamisessa.

– Uusi valmentaja on vähän muuttanut heidän peliään. Ukraina haluaa lähteä alhaalta asti pelaamalla ja pyrkivät syöttämään palloja maata pitkin jalkaan. Taitava ja hyökkäysvoimainen ryhmä, mutta puolustavat myös kurinalaisesti.

– Meidän tulee viedä heiltä aika ja tila pois, jotta he eivät pääse pelaamaan liian helposti palloja suoraan jalkaan. Vastaiskut ovat meille tärkeitä.

Pohjanpalon mukaan Suomi ei saisi valua yhtä alas kuin Ranskaa vastaan ja se auttaisi niin puolustus- kuin hyökkäyssuuntaan.

– Peli ei silloin pyöri liian lähellä omaa maaliamme ja totta kai se helpottaa, jos vastaiskuihin pääsee lähtemään lähempää heidän maaliaan.

Suomi ja Ukraina ovat lohkossa tasapisteissä, mutta Huuhkajat ovat pelanneet pelin vähemmän. Lohkon tilannetta pääset tutkimaan tarkemmin täältä.

Erittäin tärkeä Ukraina-peli alkaa lauantaina kello 19.00 Helsingin Olympiastadionilla. Pelin näet V sport jalkapallon, Elisa Viihde Viaplayn tai Nelosen kautta.