HJK kruunattiin sunnuntaina Veikkausliigan mestariksi vuosimalli 2021.

KuPS ja HJK päätyivät 1-1 -tasapeliin kauden viimeisellä kierroksella ja se riitti HJK:lle mestaruuteen. KuPS:n olisi pitänyt voittaa ottelu noustakseen mestariksi. Lue otteluraportti täältä.

HJK oli vaikeuksissa pitkälti koko syyskuun, mutta tulokset paranivat lokakuussa. KuPS nousi hetkellisesti jo Veikkausliigan kärkipaikalle. HJK onnistui silti kampeamaan itsensä takaisin kärkeen aiemmin tällä viikolla ja lähti siten paremmista asemista KuPS-otteluun.

HJK:n päävalmentaja Toni Koskela oli luonnollisesti onnellinen ja silmin nähden helpottunut, kun mestaruuspokaalin suunnaksi varmistui Helsinki.

HJK on pelannut valtavan määrän otteluita viime kuukausina ja Koskela muistuttikin, ettei niihin ole suinkaan helppo valmistautua.

– Tähän kauteen on vaikuttanut huomattavasti se, että olemme pelanneet neljän kuukauden ajan kahta kilpailua. Jokainen, joka on joskus pelannut ymmärtää, miten paljon se vaatii henkisesti ja fyysisesti valmistautua kaksi kertaa viikossa, Koskela totesi Ruudun haastattelussa.

– Vielä, kun pelaamme useasti sellaisia otteluita, joissa meidän on onnistuttava maksimaalisen hyvin saadaksemme niistä tulosta. Se on ollut ero tähän kauteen.

HJK:n kausi jatkuu vielä ainakin kolmen ottelun ajan, sillä UEFA Konferenssiliigan lohkovaihe on edelleen kesken. HJK on pelannut lohkossa kolme ottelua, joista yksi on päättynyt voittoon ja kaksi tappioon. HJK kohtaa torstaina Maccabi Tel-Avivin Israelissa.

– Nyt pystytään olemaan kilpailukykyisiä vielä viimeisessä kolmessa ottelussa. Torstaina taas jatketaan, Koskela viittasi seuraavaan lohko-otteluun.

Lähde: Ruutu