Sunnuntai-iltana pelattu Serie A:n huippuottelu päättyi sarjajohtaja Napolin voittoon, kun se käänsi Hirving Lozanon ja Amir Rrahmanin maaleilla Fiorentinan 1-0-johdon edukseen. 2-1-voitto oli Napolille seitsemäs voitto seitsemässä ottelussa. Se lähti siis maajoukkuetauolle komeasti puhtaan pelin turvin, joskin vain kaksi pistettä edellä 19 pistettä saalistanutta AC Milania.

Ottelu päättyi kuitenkin ikävään välikohtaukseen, kun Fiorentinan kannattaja solvasi Napolin tähtitopparia Kalidou Koulibalya. Koulibaly oli antamassa haastattelua, kun katsoja huusi hänelle jotain noin 20 metrin päässä senegalilaisesta. Koulibaly vastasi tälle, että onko tällä ”rohkeutta” sanoa se hänelle päin naamaa, mutta tuolloin katsoja vetäytyi.

Koulibaly kirjoitti Twitterissä, että hänelle huudettiin ”Scimmia de merda”, vapaasti suomennettuna ”V*tun apina”. Twiitissään puolustaja muistuttaa, ettei tuollaisille solvauksille ole mitään sijaa jalkapallostadioneilla. Koulibaly vaatii, että huutaja tavoitetaan ja hänelle langetetaan elinikäinen stadionporttikielto.

Koulibaly Kalidou

@kkoulibaly26
«Scimmia di merda».
«Putain de singe».
«Fucking monkey».
Mi hanno chiamato così.
Questi soggetti non c’entrano con lo sport.
Vanno identificati e tenuti fuori dagli stadi: per sempre.

🤜🏿 #KK #NoToRacism 🤛🏻

📸 @mattinodinapoli

Italian jalkapalloliitto FIGC on jo avannut tutkinnan tapausta koskien luettuaan ottelun erotuomariraportin ja keskusteltuaan Koulibalyn kanssa. Senegalilaispuolustajaan on kohdistunut rasistista häirintää aiemminkin.

Rasismitapaus ei ole tällä Serie A -kaudella ensimmäinen. Kolme viikkoa sitten Juventuksen kannattaja solvasi rasistisesti AC Milanin ranskalaismaalivahti Mike Maignania. Juventus tunnisti kyseisen huutelijan Allianz Stadiumin kameroiden avulla ja langetti tälle elinikäisen stadionporttikiellon.

Lähde: Mundo Deportivo