Huuhkajat pelasi tiistaina Nur-Sultanissa elintärkeän MM-karsintaottelun Kazakstania vastaan.

Huuhkajat tarvitsi ottelusta voiton pitääkseen MM-kisahaaveensa omissa käsissä. Pakkovoiton se myös otti, sillä ottelu päättyi Huuhkajien 2-0-vierasvoittoon. Lue otteluraportti täältä.

Ensimmäisen puolituntisen ajan Kazakstanin tiivis puolustusmuuri aiheutti vaikeuksia Huuhkajille, eikä linjojen takaa löytynyt tilaa. Tämän jälkeen Huuhkajat löysi keinot muurin murtamiseen ja loi maalipaikkoja kuin liukuhihnalta.

Huuhkajien avaukseen noussut laitapuolustaja Albin Granlund sai kaksi huippupaikkaa, mutta ylärimaa lähemmäs maalintekoa hän ei päässyt.

Aivan jakson lopulla Teemu Pukki teki Huuhkajien kannalta vapauttavan johtomaalin. Maali oli Pukille maajoukkueuran 32:s. Samalla hän nousi Suomen A-maajoukkueen kaikkien aikojen maalitilaston jaetulle kärkipaikalle yhdessä Jari Litmasen kanssa.

Pukki toimitti vielä lisäajalla pallon toistamiseen Kazakstanin maaliin, mutta niukka paitsio vesitti Huuhkajien 2-0-johdon.

Avausjakson aikana Markku Kanerva pakotettiin tekemään myös yksi pelaajavaihto, kun Joel Pohjanpalo sai kovan tällin päähän ja joutui jättämään kentän. Hänen tilalleen kentälle tuli Fredrik Jensen.

Toisella jaksolla Pukki onnistui vielä kertaalleen maalinteossa ja nousi yksin Suomen A-maajoukkueen maalipörssin kärkipaikalle.

Artikkelia muokattu 12.10. kello 19:10 – päivitetty lopputulos.