AS Roman päävalmentaja José Mourinho kärsi sunnuntaina ensimmäisen kotitappionsa Italian Serie A:ssa, kun AC Milan oli Stadio Olimpicolla vahvempi maalein 2-1.

Zlatan Ibrahimović vei Milanin avausjaksolla johtoon vapaapotkullaan ja Franck Kessié tuplasi vieraiden maalisaldon toisella puolikkaalla pilkusta. Roman kavennuksesta vastasi lisäajalla Stephan El Shaarawy.

Sunnuntain ottelu oli Mourinhon 44. kotipeli päävalmentajana Serie A:ssa. Hän valmensi Internazionalea vuosina 2008-2010 häviämättä yhtäkään sarjapeliä kotikentällä ja johdatti tällä kaudella Roman viiteen tappiottomaan kotiotteluun ennen sunnuntaita.

Roman ja Milanin ottelussa tunteet kävivät kuumana siinä määrin, että pelissä jaettiin kaikkiaan 11 varoitusta ja Milanin Theo Hernández passitettiin kahdella keltaisella kortilla suihkuun. Roman leiriä ärsytti etenkin Milanille vihelletty pilkku ja se, ettei kotijoukkue saanut rangaistuspotkua pelin loppuhetkillä.

Football Italian mukaan ottelussa todistettiin myös törkeää käyttäytymistä yleisöltä, sillä Roman kannattajat huusivat rasistisia solvauksia Ibrahimovićille ja Kessielle.

DAZN:n studiolähetyksessä olisi haluttu kuulla Mourinhon kommentteja ottelusta ja tuomaritoiminnasta, mutta portugalilaisvalmentaja piti sanomisensa lyhyenä ja harkittuna, jotta hän ei saisi toimitsijakieltoa.

– Onnittelut Milanille. En halua sanoa mitään muuta, koska muuten en ole penkillä sunnuntaina [Veneziaa vastaan], sanoi Mourinho Reutersin mukaan.

– Kunnioituksen puute kannattajiamme kohtaan suututtaa minua hieman.

OptaPaolo

@OptaPaolo
1 - Mourinho has lost his first Serie A home game, after 43 matches in a row without losing: the longest unbeaten home run for a coach since 1994/95 in the competition. Stop.

#RomaMilan