Lothar Matthäus muistetaan pelaajauraltaan etenkin Bayern Münchenistä.

Pelaajaurallaan puolustavana keskikenttäpelaajana pelannut Matthäus edusti Bayernia 12 vuoden aikana yli 400 ottelussa voittaen muun muassa seitsemän kertaa Bundesliigan mestaruuden. Matthäus kruunattiin Bayernissa myös kertaalleen UEFA Cupin voittajaksi.

Internazionalea edustaessaan Ballon d’Orin voittanut Matthäus käväisi Movistarin haastattelussa.

Legendaarinen Matthäus toivoo Robert Lewandowskin voittavan Ballon d’Orin. Pystin voittaja julkaistaan marraskuun lopussa.

– Toivon Lewandowskin voittavan Ballon d’Orin, koska hän ansaitsi sen jo viime vuonnakin. Hän ei ole ollut yhtä hyvä tänä vuonna, mutta hän on silti voittajasuosikkini. Karim Benzema on pelannut hienon vuoden, mutta ei voittanut ainuttakaan pokaalia. Ranska putosi nopeasti EM-kisoista, eikä Benzema voittanut La Ligaa, Matthäus muistutti.

Matthäusin mukaan Borussia Dortmundin Erling Braut Håland voi ehdottomasti siirtyä Bayerniin, mutta ei voisi pelata siellä samaan aikaan Lewandowskin kanssa.

– Håland voi siirtyä Bayern Müncheniin sitten, kun Lewandowski lähtee, mutta eivät he voi pelata samaan aikaan Bayernissa. Se olisi hienoa, mutta ei se toimisi. Håland ja Kylian Mbappé sen sijaan voisivatkin toimia yhdessä paremmin Real Madridissa.

Matthäus toimii edelleen Bayernin julkisena edustajana. Bayern menetti kesällä David Alaban Real Madridiin. Vapaana agenttina Real Madridiin siirtynyt Alaba on Sergio Ramosin korvaaja. Matthäusin mielestä siitä huolimatta Real Madrid menetti huomattavasti persoonallisuutta Ramosin lähdön myötä.

– Ramosin lähdettyä Real Madrid menetti persoonallisuuttaan. Alaba on loistava pelaaja, mutta ei hänellä ole sellaista persoonallisuutta. Hän ei ole samanlainen johtaja kuin Ramos.

Lähde: AS