Huuhkajien taistelu hallitsevaa maailmanmestaria Ranskaa vastaan Helsingin Olympiastadonilla oli ryhdikästä ja urhoollista, mutta harmillisesti karsintalohkosta jäi tulokseksi kolmossija. Siten Suomea ei nähdä ensi vuoden MM-kisoissa Qatarissa.

Samaan aikaan toisaalla Euroopan viimeisen suoran MM-kisapaikan lunasti Hollanti. Hollanti juhli G-lohkon ykköspaikkaa, kun se kaatoi viimeisessä ottelussaan kotikentällään Norjan maalein 2-0. Hollanti voitti karsinnoissa kaikki viisi kotipeliään.

Ottelu meni pitkään 0-0:ssa, mutta 84. minuutilla Steven Bergwijn teki Oranjelle vapauttavan avausmaalin. Lisäajalla Memphis Depay viimeisteli loppunumeroiksi 2-0. Maali oli Depaylle karsintojen 12:s, ja siten hän nousi Harry Kanen rinnalle MM-karsintojen maalitilaston voittajaksi.

Hollannin ratkaisuottelu pelattiin Rotterdamissa tyhjällä stadionilla, sillä Alankomaiden koronatilanne on viime aikoina jälleen pahentunut ja maassa on otettu käyttöön uusia voimakkaita rajoitustoimia. Maajoukkueen kokenut veteraanivalmentaja Louis van Gaal, 70, juhli MM-kisapaikkaa joukkueen kanssa pyörätuolissa, sillä hän mursi joitain päiviä sitten lonkkansa polkupyörätapaturmassa. Van Gaal kertoi pelin jälkeen, että mikäli Hollanti olisi karsiutunut MM-turnauksesta, olisi hän vetäytynyt pysyvästi eläkkeelle.

Juttu jatkuu twiittien jälkeen.

Memphis Depay

@Memphis
Qatar World Cup 2022 we coming!!!! 🧡🙏🏽

Dutch Football 🇳🇱

@FootballOranje_
Louis van Gaal has confirmed that he would have definitely retired if Netherlands had failed to reach the World Cup tonight.

Norjalle tappio ja samanaikainen Turkin voitto Montenegrosta merkitsi sitä, että se jää Suomen tavoin ulos MM-jatkokarsinnoista ja koko MM-kisoista. Näin maalitykki Erling Braut Hålandista tuli yksi valovoimaisimmista MM-kisoista varmuudella rannalle jääneistä pelaajista. Håland teki Norjalle syyskuun kolmessa MM-karsintaottelussa viisi maalia, mutta oli neljästä viimeisestä ottelusta loukkaantumisten vuoksi sivussa. Norja sai näistä neljästä pelistä vain viisi pistettä tehden yhteensä kolme maalia.

Maaliskuussa pelattavan MM-jatkokarsinnan 12 osallistujamaata ovat nyt selvillä. Sijoitettujen korissa ovat Portugali, Skotlanti, Italia, Venäjä, Ruotsi ja Wales. Nämä maat saavat siis välieräottelun kotikentälleen.

Vierasjoukkueita välierävaiheessa ovat Turkki, Puola, Pohjois-Makedonia, Ukraina, Itävalta ja Tshekki. Otteluparit ja -kaaviot arvotaan 26. marraskuuta. 12 maasta vain kolmelle on tarjolla paikka MM-kisoihin. Venäjää ja Ukrainaa ei voida arpoa vastakkain eikä samalle playoff-polulle poliittista syistä.

UEFA EURO 2024

@EURO2024
World Cup play-offs ✅

𝗦𝗲𝗲𝗱𝗲𝗱
🇵🇹 Portugal
🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 Scotland
🇮🇹 Italy
🇷🇺 Russia
🇸🇪 Sweden
🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿 Wales

𝗨𝗻𝘀𝗲𝗲𝗱𝗲𝗱
🇵🇱 Poland
🇲🇰 North Macedonia
🇹🇷 Turkey
🇺🇦 Ukraine
🇦🇹 Austria
🇨🇿 Czech Republic

#WCQ