Mauricio Pochettino on toiminut vajaan vuoden ajan PSG:n päävalmentajana.

PSG:llä on todennäköisesti maailman paras pelaajamateriaali. Pochettino tiedostaa, miten suuret odotukset ihmisillä on PSG:tä kohtaan etenkin viime kesän hankintojen jälkeen.

L’Équipe haastatteli argentiinalaisvalmentajaa, joka kertoi avoimesti Pariisissa kohtaamistaan haasteista.

– Kesällä syntyneet odotusarvot ovat niin suuret, että meidän odotetaan johtavan ottelua 5-0 jo ennen kuin ottelu on edes käynnistynyt. Meihin ollaan pettyneitä, jos emme kymmenen minuutin pelin jälkeen johda 3-0. Mielestäni se on virheellistä. Vastustajatkin ovat laadukkaita ja tietävät, miten he voivat vaikeuttaa meidän peliämme.

Pochettinon mukaan vaatimukset PSG:ssä ovat selvät. Kaikki on voitettava.

– Kun PSG haluaa sinut valmentajakseen, on sinun sopeuduttava vaativaan kulttuuriin. On tärkeää tietää, mitä PSG haluaa. PSG haluaa voittaa. Seura haluaa voittaa Mestarien liigan, sarjamestaruuden, cupin ja kaikki mahdolliset ottelut. Ei PSG ottanut meihin yhteyttä halutakseen rakentaa projektin tai kysyäkseen, mitä tarvitsisimme menestyäksemme. Me tulimme tänne sopeutumaan ja voittamaan pelaajilla, joita seurassa on. Olemme täällä toteuttamassa PSG:n ideoita, emmekä omiamme.

Pochettino on saanut kritiikkiä siitä, miten harvoin hän ottaa Leo Messin, Neymarin tai Kylian Mbappén vaihtoon kesken ottelun.

– Ei se ole kiinni pelaajien egosta. Puhumme maailman parhaista pelaajista. Jos heillä ei ole fyysisiä ongelmia, miksi meidän pitäisi ottaa heidät vaihtoon? Vaikka he eivät pelaisi joissain otteluissa omalla tasollaan, voivat he silti olla ratkaisevia millä hetkellä hyvänsä. Sen vuoksi seura teki valtavan taloudellisen uhrauksen tehdäkseen sopimukset heidän kanssaan.

Lähde: MARCA