Bayern Münchenin Robert Lewandowski vietti tiistaina juhlailtaa, kun hän sai Mestarien liigassa sata pelattua ottelua täyteen. Lewandowski juhli tietenkin siten, miten parhaiten osaa: maalikarkeloilla. 33-vuotias hyökkääjä takoi hattutempun, kun Bayern München kukisti Benfican maalein 5-2.

Lewandowski ylsi sadan pelatun Mestarien liiga -ottelun rajapyykkiin kautta aikain 42. pelaajana, ja ensimmäisenä puolalaisena. Hän liittyi samalla Thierry Henryn, Zlatan Ibrahimovicin, Cristiano Ronaldon, Andrea Pirlon ja Toni Kroosin kanssa harvalukuiseen kuusikkoon, joka on tehnyt maalin 100. UCL-pelissään. Lisäksi Sergio Ramos teki epäonnisesti maalin omaan verkkoon sadannessa ottelussaan.

Kaikkiaan Lewandowski on tehnyt sadassa Mestarien liiga -ottelussa nyt 81 maalia. Se on kovempi tahti kuin Lionel Messillä ja Cristiano Ronaldolla oli omissa ensimmäisissä sadassa pelissään. Sekä Messi että Lewandowski ovat tehneet keskimäärin 0,81 maalia/peli Mestarien liigassa, kun Cristiano Ronaldon lukema on 0,77 maalia/peli.

Yhteensä CR7:llä on maaleja kuitenkin jo 139 ja Messillä 123, joten kaikkien aikojen maalitilastokolmosella Lewandowskilla on luultavasti mahdoton tehtävä kaksikkoa kiinni saada. Lewandowski on vain vuoden Messiä ja kolme vuotta Cristiano Ronaldoa nuorempi, mutta hän nousi Mestarien liigan huipulle kaksikkoa myöhemmin.

OptaJoe

@OptaJoe
6 - Robert Lewandowski is the sixth player to score on his 100th appearance in the UEFA Champions League, after Thierry Henry, Zlatan Ibrahimovic, Cristiano Ronaldo, Andrea Pirlo and Toni Kroos. Greats.

ESPN FC

@ESPNFC
Goals scored after 100 Champions League games:

🇵🇱 Robert Lewandowski: 79
🇦🇷 Lionel Messi: 77
🇵🇹 Cristiano Ronaldo: 64

William Hill

@WilliamHill
Only three players in Champions League history have scored 4+ hat-tricks:

🇵🇹 Cristiano Ronaldo (8)
🇦🇷 Lionel Messi (8)
🇵🇱 Robert Lewandowski (4)

Lewy is half-way to catching the GOATs. 🐐

Täydellinen Lewandowskin ottelu ei ollut, sillä hän missasi avausjakson lopulla rangaistuspotkun ammuttuaan heppoisan ja epätarkan kudin lähes suoraan Benfican maalivahti Odysseas Vlachodimosin syliin. Lewandowski oli onnistunut kaikissa ensimmäisissä 12 rankkarissaan Mestarien liigassa, mutta 13. kerralla hän veti vesiperän. Hyvitykseksi Lewandowski täydensi hattutemppunsa syöttämällä Serge Gnabryn maalin.

OptaJoe

@OptaJoe
2013 - Robert Lewandowski is the first player to score, assist and miss a penalty in a UEFA Champions League game since Diego Costa in November 2013 (Atlético de Madrid vs FK Austria Wien). He had scored 14/14 penalties in the competition prior to tonight. Rarity.

Squawka

@Squawka
Robert Lewandowski's game by numbers vs. Benfica:

82.8% pass accuracy
42 touches
6 shots on goal (most)
5 shots on target
5 ball recoveries
2 chances created
2 duels won
1 take-on completed

And yet another hat-trick. 👏

Bayern München varmisti voitollaan jo paikan Mestarien liigan pudotuspeleissä. Se avasi lohkovaiheen jo kuudennen kerran – ja kolmannen kerran peräkkäin – neljän voiton suoralla. Lisäksi Bayern on tehnyt näissä neljässä pelissä peräti 17 maalia, sivuten PSG:n neljän vuoden takaista ennätystä.

OptaFranz

@OptaFranz
17 - Bayern's 17 goals after 4 Champions-League-games is a joint-record alongside PSG in 2017/18. Goalgetter. #FCBSLB

OptaFranz

@OptaFranz
6 - Bayern München have won the first four games of a Champions-League-season for the sixth time (and for the third time in a row), more than any other club. Perfect. #FCBSLB

Robert Lewandowski on tehnyt 30 vuotta täytettyään 160 maalia 152 pelaamassaan virallisessa ottelussa. Hän, jos joku, on kuin vanhetessaan paraneva viini. Tällä kaudella Lewandowski on pelannut jo seitsemän vähintään kahden maalin peliä.

Eilisen hattutemppunsa myötä Lewandowski nousi tämän kauden Mestarien liigan maalipörssin kärkeen. Hän on tehnyt nyt kahdeksan maalia, kun lähin uhkaaja, Ajaxin Sebastién Haller on onnistunut kuudesti. Peräti 25 lohkovaiheen 32 joukkueesta on tehnyt vähemmän maaleja kuin Lewandowski yksin (Squawkan alla olevan twiitin jälkeen Manchester United nousi Lewandowskin kanssa tasoihin).

William Hill

@WilliamHill
Robert Lewandowski has now 160 goals in 152 games for club & country since turning 30 years old.

Age means nothing anymore. 💪

Squawka

@Squawka
Robert Lewandowski has now scored 2 or more goals in seven games this season:

⚽⚽ vs Borussia Dortmund
⚽⚽⚽ vs Hertha Berlin
⚽⚽ vs Barcelona
⚽⚽ vs Dynamo Kyiv
⚽⚽ vs Bayer Leverkusen
⚽⚽ vs Union Berlin
⚽⚽ vs Benfica

What a player. 🤯

Squawka

@Squawka
Robert Lewandowski has scored more goals (8) than 26 teams have managed in the #UCL this season.

This is only the fourth game of the group stage. 🤯