Tanskan maajoukkue aikoo pitää Qatarin MM-kisoissa treenivaatteita, joihin painatetaan ihmisoikeuksiin liittyviä viestejä, kertoo AP.

Maan jalkapalloliitto DBU kertoi keskiviikkona, että se on pistänyt pystyyn joukon ”kriittisiä aloitteita” liittyen Qatarissa pelattavaan lopputurnaukseen.

Qataria ja sen turnausisännyyttä on kritisoitu syrjivistä laeista ja olosuhteista, joista kisastadioneja rakentavat siirtotyöläiset ovat joutuneet kärsimään.

Tanskan jalkapalloliitto kertoi, että treenivaatteiden sponsoreiksi lupautuneet tahot ovat suhtautuneet myönteisesti vähempään näkyvyyteen, jotta paidoissa voisi lukea kriittisiä viestejä ja huomioita Qatarin ihmisoikeustilanteesta.

DBU aikoo tiedotteensa mukaan minimoida työntekijöiden ja yhteistyökumppanien matkat Qatariin, jotta MM-kisoihin osallistumisessa olisi ensisijaisesti kyse urheilusta eikä turnauksen järjestäjien promotoinnista.

Tanskan jalkapalloliitto lisäsi myös, että maajoukkueen hotelli ja muut palvelut valikoidaan Qatarissa tarkasti, jotta liitto voi olla varma, että ihmisoukeuksia noudatetaan.