Euroopan MM-karsintojen lohkovaiheessa alkaa tällä viikolla loppusuora. Lohkoa B johtaa tässä vaiheessa Ruotsi ennen kahden pisteen takana vaanivaa Espanjaa. Maat kohtaavat päätöskierroksella Sevillassa. Jos Ruotsi kaataa sitä ennen Georgian, riittää sille tuosta ottelusta MM-kisapaikkaan tasapeli.

Maajoukkueessa on jälleen mukana 40-vuotias elävä legenda Zlatan Ibrahimovic. AC Milanin hyökkääjä on kärsinyt tällä kaudella loukkaantumisista, mutta on nyt pelikunnossa. Zlatan puhui maanantaina lehdistölle, tutun itsevarmaan tyyliinsä.

– Meiltä puuttuu enää viimeinen rypistys yltääksemme sinne, minne haluamme. Olen varma, että minun itseluottamukseni avulla kaikki sujuu hyvin, Zlatan heitti.

Mitään suoraa paikkaa avauskokoonpanoon Zlatan ei valmentaja Janne Anderssonilta vaadi tai toivo.

– Olen täällä, koska olen yksi joukkueen jäsenistä. Jos Janne haluaa, että pelaan molemmat ottelut, pelaan ne. Jos hän haluaa, että pelaan vain yhden, sekin käy. Kaikki riippuu siitä, mitä hän haluaa.

[readmore from=Ibrahimovic-Zlatan]

Zlatan palasi maajoukkueeseen maaliskuussa viiden vuoden poissaolon jälkeen, mutta loukkaantuminen esti hänen pelaamisensa kesän EM-kisoissa. Nyt edessä on mahdollisesti reilun vuoden päästä alkavat MM-kisat. Jatkonsa suhteen Zlatan on vielä jokseenkin arvoituksellinen, mutta jaksamistaan hän kuvaili tutun zlatanmaisin sanankääntein.

– Ajatukseni on jatkaa niin pitkään kuin pystyn. Tunnen kehoni koko ajan paremmin. Se on vanhempi, mutta pääni on nuorempi, ja olen nyt komeampi. Jotain uutta joka päivä.

Lähde: Sport