Nyt on mustaa valkoisella ja tiedote vihdoin ulkona. 41-vuotias seuralegenda Xavi on palkattu Barcelonan uudeksi päävalmentajaksi. Xavin sopimus ulottuu kesään 2024. Barcelona tiedotti nimityksestä lauantain vastaisena yönä noin kello 3 Suomen aikaa saatesanoilla ”Tervetuloa kotiin, Xavi”.

Xavi seuraa tehtävässä lokakuun loppupuolella potkut saanutta Ronald Koemania. Vaikka Xavi oli huhuissa koko ajan ykkösvaihto Koemanin työn jatkajaksi, piti Barcelonan ensin neuvotella valmentajan sopimuksen purkamisesta qatarilaisen Al-Saddin kanssa. Väliaikana Barcelonan valmentajana on toiminut seuran reservijoukkueen valmentaja Sergi Barjuán.

Xavi esitellään Barcelonan faneille maanantaina puoliltapäivin Camp Noulla yleisölle avoimessa tilaisuudessa. Sen jälkeen hän puhuu ensimmäisen kerran lehdistölle uudessa roolissaan Barcelonan valmentajana.

[readmore from=Xavi]

Xavi on Barcelonan oma poika, joka aloitti La Masia -akatemiassa 11-vuotiaana. Hän pelasi seuran edustusjoukkueessa vuosina 1998-2015 kaikkiaan 767 virallista ottelua. Enemmän pelejä on vain Lionel Messillä, 778. Xavi voitti Barcelonassa pelaajana 25 eri pokaalia. La Ligan mestaruutta hän juhli kahdeksan kertaa ja Mestarien liigan voittoa neljästi.

Vuonna 2015 Xavi hyvästeli Barcelonan ja siirtyi qatarilaiseen Al-Saddiin, jossa hän vietti pelaajauransa viimeiset neljä vuotta. Samaisen Al-Saddin valmentajana hän aloitti heti peliuran päätyttyä keväällä 2019. Kaikkiaan Xavi voitti kuuden vuoden aikana Al-Saddissa 11 pokaalia, pelaajana neljä ja valmentajana seitsemän.

Xavia pidetään yleisesti yhtenä kaikkien aikojen parhaista keskikenttäpelaajista. Espanjan A-maajoukkueessa hän pelasi 133 ottelua. Xavi oli mukana voittamassa EM-kultaa vuosina 2008 ja 2012 sekä maailmanmestaruuden vuonna 2010. Joka kerta hänet valittiin myös turnauksen tähdistöön, ja vuonna 2008 jopa kisojen parhaaksi pelaajaksi.

FC Barcelona

@FCBarcelona_es
Xavi Hernández regresa a casa 6 años después de despedirse del Camp Nou. 💙❤