Arsenal kertoo tiedotteessaan, että tähtihyökkääjä Pierre-Emerick Aubameyang ei jatka joukkueen kapteenina. Gabonilaiskärkeä ei myöskään nähdä keskiviikon sarjaottelussa West Hamia vastaan.

Tykkimiesten mukaan päätöksen taustalla on hänen ”viimeisin kurinpidollinen rikkomuksensa viime viikolla”.

Athleticin mukaan rikkomuksella viitataan Aubameyangin, 32, viime viikon ulkomaan reissuun. Aubameyang sai Arsenalilta luvan matkustaa Ranskaan tapaamaan äitiään sillä ehdolla, että hän palaa Englantiin keskiviikkona. Gabonilaishyökkääjä palasi kuitenkin vasta torstaina aamulla.

Myöhästymisen seurauksena Arsenalin manageri Mikel Arteta jätti Aubameyangin sivuun lauantain sarjaottelusta Southamptonia vastaan. Kyseessä oli jo toinen kerta tänä vuonna, kun Aubameyang pudotettiin kokoonpanosta myöhästelyn takia.

Aubameyang siirtyi Arsenaliin tammikuussa 2018 Borussia Dortmundista ja nousi vajaat kaksi vuotta myöhemmin joukkueen kapteeniksi. Hän on pelannut Tykkimiehissä 163 ottelua tehden niissä yhteensä 92 maalia ja syöttäen 21.

Arsenalin ja Aubameyangin sopimus kattaa vielä ensi kauden, mutta tuorempien käänteiden myötä hänen on huhuttu olevan lähtökuopissa.

Arsenal

@Arsenal
An update on Pierre-Emerick Aubameyang