Atte Silvennoinen, 25, valmistautui keskiviikkoiltana kokemaan Mestarien liigan tunnelman ensimmäistä kertaa paikan päällä. Lumikaaos siirsi kuitenkin Atalantan ja Villarrealin välistä kamppailua päivällä eteenpäin ja sotki Silvennoisen suunnitelmia.

Atalantan ja Villarrealin välinen kamppailu piti pelata keskiviikkona kello 22 Suomen aikaa. Ottelu kuitenkin siirtyi pelattavaksi torstaille, kun Atleti Azzurri d’Italia -stadionin nurmi peittyi lumen alle, eikä olosuhteita saatu riittävään pelikuntoon.

Silvennoisen futisreissu käynnistyi viime lauantaina Milanosta. Sunnuntaina kuusihenkinen kaveriporukka oli paikan päällä Juventuksen ja Genoan välisessä Serie A:n ottelussa. Matkan oli tarkoitus huipentua Mestarien liigan otteluun Bergamossa. Sitten sää sotki suunnitelmat.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä.

Atte Silvennoinen 🇺🇦

@attesilvennoine
Juventus-Genoa 2-0

+Stadion
+WC-maailma
+Hymni
+Bentancur
+Taukopalvelut
+Suoraan kulmasta maali
+Triplavaihto

-Turistimainen tunnelma yleisesti
-Kannattajapäädyt
-Muovin haju
-Sisäänpääsyn verkkaisuus

@pallojapullo #italialive

– Lähinnä pettymys oli mielessä ja vähän epäuskoinen tunne. Reissun ensimmäinen tarkoitus oli nähdä Itävallassa Wienin derby, Salzburg-Sevilla sekä LASK-HJK, mutta reissu siirtyi muutama viikko sitten koronatilanteen vuoksi Italiaan.

[Toim. huom. Itävallassa pelataan kaikki ottelut tällä hetkellä tyhjille katsomoille Länsi-Euroopan tiukimpien koronarajoitusten vuoksi.]

– Kuitenkin pohjimmiltaan enemmän huvitti, koska olihan tämä melkoinen kokemus. Mieleen myös tuli, kun muutama vuosi sitten Hollannin reissulla Utrecht-Ajax-ottelu siirtyi ottelupäivää ennen tuulen takia, joten jonkinlainen pahanilmanlintu sitä taidan olla, Silvennoinen kertoi Bergamosta SuomiFutis-sivustolle.

Keskiviikkona sää oli Bergamossa kieltämättä haastava. Silvennoisen mukaan päivällä satoi vettä, mutta illan aikana vesi muuttui märäksi lumeksi. Ottelun siirtäminen ei kuitenkaan käynyt mielessä edes stadionilla.

UEFA:n otteludelegaatio katsoi lopulta, ettei Bergamossa voinut keskiviikkona pelata. Kuva: Getty Images.

– Loskaa tuli ottelun tienoilla hyvin paljon ja se kasteli oikein kunnolla. Keli oli märkkyden takia aika nihkeä, ei niinkään kylmyyden. Ei kyllä käynyt mielessäkään, että ottelua siirrettäisiin, sillä lämmittelyjen jälkeen nurmikko näytti ihan kohtalaiselta, Silvennoinen kertoi.

Ensin ottelua siirrettiin 20 minuutilla, mutta lopulta UEFA puhalsi pelin poikki ja siirsi ottelun seuraavalle päivälle.

– Ensimmäisen siirron jälkeen vielä toiveet vähän elivät, sillä kenttä ei vaikuttanut liian lumiselta. Paikallinen Atalanta-fani kuitenkin osasi kertoa, että ottelu tullaan siirtämään, joten sen jälkeen usko hiipui, Silvennoinen kertoi.

Kenttää yritettiin puhdistaa lumesta ja saada vähintäänkin viivat näkyviin. Toiminta herätti Silvennoisessa lähinnä hilpeyttä.

– Lumityöt lähinnä naurattivat, sillä se oli hyvin epäorganisoitua. Parisenkymmentä työntekijää työnsivät lunta pikkulapioilla. Heillä ei edes ollut kunnon lumikolia. Muutenkin kaikesta huokui, että varautuminen oli hyvin vähäistä.

Lumityöt naurattivat paikan päällä Bergamossa ollutta Atte Silvennoista. Kuva: Getty Images.

Paikalle tullut yleisö pettyi, kun ottelu lopulta siirrettiin. Ottelun panokset ovat kovat. Atalanta etenee voitolla jatkopeleihin, kun taas vierasjoukkue Villarrealille riittää jatkopaikkaan tasapeli.

– Tunnelmaa varjosti lumisade, sillä monet tulivat viime tippaan stadionille. Kotipääty kuitenkin oli tupaten täynnä jo reilusti ennen peliä ja piti kovaa meteliä.

– Yleisö buuasi ja protestoi, kun ottelusiirrosta lopulta kerrottiin. Myös muutama soihtu sytytettiin palamaan ja yksi soihtu heitettiin kentälle asti. Reaktioon varmasti vaikutti se, että nopeasti ottelun siirron jälkeen Bergamossa ei satanut enää paljoa.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä.

Atte Silvennoinen 🇺🇦

@attesilvennoine
Kohtalainen jinxaus.

Ottelu peruttu sääolosuhteiden takia ja huomenna takas kotiin, joten se siitä. 🇫🇮 #italialive #uclfi

Atte Silvennoinen 🇺🇦

@attesilvennoine
Tulee vähintäänkin ikimuistoinen tapa menettää UCL-neitsyys.

#uclfi #italialive #ATAVIL

Tässä vaiheessa Silvennoisen unelma Mestarien liigan ottelun kokemisesta paikan päällä vaikutti jäävän yhä unelmaksi. Silvennoisen piti lentää tänään, torstaina, Milanosta takaisin Suomeen. Onni kuitenkin lopulta kääntyi.

[readmore from=mestarien-liiga]

– Katsoin ihan muuten vain Momondosta lentoja suoraan Bergamosta, ja perjantaille oli sattumalta suoraan Bergamosta aamulla lähtevä 13 euroa maksava lento. Se tuntui fiksulta ratkaisulta, sillä kotona tulee oltua vain 12 tuntia myöhemmin ja pääsee lähtemään suoraan Bergamosta. Majoituksen ja matkatavaroiden kanssa pitää vähän vielä sumplia, Silvennoinen kertoi.

Silvennoisen otteluliput ovat yhä voimassa tänään, torstaina, kun Atalanta-Villarreal vihdoin pelataan. Ottelun on määrä käynnistyä kello 20 Suomen aikaa. Panoksena on lohkon kakkossija ja paikka jatkopeleissä sekä Silvennoisen ensimmäinen Mestarien liiga -kokemus paikan päällä.

– Keli on kirkkaampi ja sadetta ei ole luvassa tänään. Eiköhän ottelu pelata, kunhan ei ihmeitä tapahdu.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä.

Atte Silvennoinen 🇺🇦

@attesilvennoine
Eipäs luovutetakkaan vielä, Bergamon veteraanien matka jatkuu.

Kiitos Ryanair ja 12,99€ huominen aamulento Helsinkiin.

Illalla uusi yritys Gewiss Stadiumille tsekkaamaan UCL-jatkopaikan kohtalo.

#italialive #uclfi

Atte Silvennoinen 🇺🇦

@attesilvennoine
Kohtalainen jinxaus.

Ottelu peruttu sääolosuhteiden takia ja huomenna takas kotiin, joten se siitä. 🇫🇮 #italialive #uclfi