21-vuotias Erling Braut Håland on jatkanut sairauslomansa jälkeen siitä, mihin sitä ennen jäi. Borussia Dortmundin norjalaishyökkääjä oli loka-marraskuussa sivussa seitsemästä ottelusta lonkkavaivan vuoksi, mutta sen jälkeen hän on takonut kuusi maalia ja yhden maalisyötön viidessä pelaamassaan ottelussa.

Keskiviikkona Håland teki jälleen kaksi maalia, kun Dortmund kaatoi Bundesliigan sarjajumbon SpVgg Greuther Fürthin 3-0. Ensimmäisen maalinsa Håland teki rankkarista ja toisen komeasti puskemalla. Loppunumerot 3-0:aan sinetöi Donyell Malen.

Håland on tehnyt nyt vuoden 2021 aikana Dortmundille yhteensä 30 maalia Bundesliigassa. Se on seuran uusi ennätys, sillä kukaan muu ei ollut pystynyt aiemmin vastaavaan maalimäärään yhden kalenterivuoden aikana.

Kaikkiaan Håland on onnistunut maalinteossa 75 kertaa 74 Dortmundissa pelaamassaan virallisessa ottelussa. Ällistyttävä lukema nuorelle pelaajalle.

Tällä kaudella Håland on pelannut loukkaantumisten vuoksi vain kymmenen bundesliigaottelua, mutta maaleja on syntynyt 13. Maalit per peli -tahti on sarjan paras. Kovassa tahdissa ovat olleet tosin myös edellä olevat maalipyssyt, sillä Bayern Münchenin Robert Lewandowski on tehnyt 18 maalia 16 pelissä ja Bayer Leverkusenin Patrick Schick 16 maalia 13 ottelussa.

Kaikkiaan Hålandin saldo kauden kaikissa 15 ottelussa on 19 maalia ja viisi maalisyöttöä. Håland pelaa melko suurella todennäköisyydellä vielä tämän kauden loppuun Dortmundissa, mutta ensi kesänä hänen uumoillaan olevan siirtomarkkinoiden iso kala. Paalupaikalla on joidenkin huhujen mukaan Håland-kisassa juuri nyt Manchester United, mutta monet muutkin Valioliigan, La Ligan ja muun Euroopan suurseuroista ovat hänestä kiinnostuneita.

ESPN FC

@ESPNFC
No player in Borussia Dortmund's history has scored more Bundesliga goals in a single year than Erling Haaland 🤖

Squawka

@Squawka
Erling Haaland has now scored 75 goals for Borussia Dortmund across all club competitions.

He's played 74 games. 🤷‍♂️

Squawka

@Squawka
Most goals scored in the Bundesliga this season:

Robert Lewandowski
◎ 16 games
◉ 18 goals

Patrik Schick
◎ 13 games
◉ 16 goals

Erling Haaland
◎ 10 games
◉ 13 goals

Outrageous output from all three. 🤯