Fiorentinan hyökkääjä Dušan Vlahović on tällä hetkellä yksi maailman puhutuimmista pelaajista.

Serbialaiskärki johtaa Serie A:n maalipörssiä 16 osumallaan. Edellisellä kierroksella Sassuoloa vastaan Vlahović, 21, nousi jakamaan Cristiano Ronaldon kanssa Italian pääsarjan yhden kalenterivuoden maaliennätystä. Sekä Ronaldo että Vlahović ovat onnistuneet 12 kuukauden aikana 33 kertaa maalinteossa Serie A:ssa.

Vlahović voi kuitenkin viedä ennätyksen tänään, keskiviikkona, omiin nimiinsä, kun Fiorentina pelaa Hellas Veronan vieraana vuoden viimeisessä ottelussaan. Ainoastaan Bayern Münchenin Robert Lewandowski (43) on tehnyt tänä vuonna enemmän maaleja sarjaotteluissa kuin Vlahović.

Times luettelee artikkelissaan, että ainakin Tottenham, Juventus, Paris Saint-Germain, Atlético Madrid, Borussia Dortmund, AC Milan, Manchester City ja Arsenal tarkkailevat Vlahovićia.

[readmore from=Vlahovic-Dusan]

Lokakuussa Fiorentinan omistaja Rocco Commisso kertoi julkisesti, että Vlahović on kieltäytynyt jatkosopimistarjouksesta, joka tekisi hänestä seurahistorian parhaiten palkatun pelaajan.

– Kuten tiedätte, Fiorentina teki pelaajalle erittäin merkittävän tarjouksen. Tarjouksemme olisi tehnyt hänestä seuran historian parhaiten palkatun pelaajan. Me myös paransimme tarjoustamme monta kertaa mukaillaksemme sekä Dušanin että hänen leirinsä toiveita. Yrityksistämme huolimatta noita tarjouksia ei ole hyväksytty, kommentoi Commisso Fiorentinan tiedotteessa.

Vlahovićin leiristä vahvistettiin kuitenkin hiljattain, että hän aikoo pelata kauden loppuun Fiorentinassa. Serbialaiskärjen sopimus päättyy ensi kauden jälkeen, joten Fiorentinan on todennäköisesti myytävä hänet ensi kesänä, jos seura haluaa hänestä hyvän siirtokorvauksen.

Timesin mukaan Fiorentina haluaa tehdä mukavasti voittoa Vlahovićilla, josta seura maksoi FK Partizanille alle kaksi miljoonaa euroa vuonna 2018. Arsenal oli jo tuolloin nuoren serbialaislupauksen perässä. Times kertoo, että Fiorentina haluaa Vlahovićista noin 90 miljoonaa euroa. Kyseinen summa nostaisi hänet kaikkien aikojen 15 kalleimman pelaajan joukkoon.

Myös Vlahović tavoittelee seuravaihdoksellaan mukavaa tiliä, sillä Timesin mukaan hän haluaa noin 235 000 euron viikkopalkan. Fiorentina tarjosi hänelle viisivuotista diiliä noin 150 000 euron viikkopalkalla.