Valioliiga on ollut Euroopan suurimmista sarjoista viime aikoina kaikista pahimmin koronapandemian puristuksessa. Tartuntatapauksia on ilmaantunut viime aikoina paljon useissa eri seuroissa.

Viime viikonlopun kierroksen kymmenestä ottelusta jouduttiin perumaan kuusi. Tottenham puolestaan putosi Konferenssiliigan pudotuspeleistä, koska se ei voinut pelata viimeistä peliään Rennesiä vastaan tartuntaryppäänsä vuoksi. Valioliigassa Tottenhamilla on jo kolme peliä rästissä. Varapäiviä kalenteriin löytääkseen Englannin jalkapalloliitto FA päätti jo, ettei FA Cupin 3. ja 4. kierroksella pelata tällä kaudella mahdollisia uusintaotteluita.

Liverpoolin valmentaja Jürgen Klopp on ottanut koronahuoliin kantaa sanomalla suoraan, ettei Liverpool tule hankkimaan tammikuun siirtoikkunassa joukkueeseensa sellaisia pelaajia, jotka eivät ole saaneet vähintään kahta koronarokoteannostaan.

– Uskon, että se (rokotukset) tulee ehdottomasti vaikuttamaan siihen, keitä seurat hankkivat, Klopp sanoi median edustajille sunnuntaina.

– Pelaaja, jota ei ole rokotettu lainkaan, on meille kaikille jatkuva uhka. Hän ei varmaankaan halua olla uhka, tai ei ajattele, ”ettei välitä muista”, mutta uhka hän kuitenkin on.

Klopp korosti lausunnoissaan sitä, että rokottamaton pelaaja asettaisi joukkueen arjelle mittavia organisatorisia haasteitakin.

– Hänen täytyisi käyttää eri pukukoppia, syödä eri ruokailutilassa, istua eri bussissa ja ajaa eri autossa. Jos haluaa noudattaa protokollia, siitä tulisi uskomattoman vaikeaa.

[readmore from=Koronavirus]

– Jos meidän täytyisi matkustaa ulkomaille europelejä varten, hän joutuisi palattuaan karanteeniin. Totta kai tällaisilla asioilla on vaikutusta siirtoihin.

Klopp ilmaisi samassa yhteydessä huolensa myös tulevista FA Cupin otteluista. Englannin Valioliigaa alempia ammattilaissarjatasoja hallinnoiva EFL tiedotti, että noin neljäsosa sen alaisten seurojen pelaajista ei aio ottaa koronarokotuksia.

Lähde: Goal