Espanjan pääsarja La Ligassa pelataan tänään Madridin derby, jonka nuotit ovat selkeät. Mikäli isäntäjoukkueena toimiva Real Madrid voittaa naapurinsa Atléticon, kasvattaa se eron punavalkoisiin jo 13 pisteeseen.

Vaikka pääkaupungin suurseurojen väliin mahtuvat tämän hetken sarjataulukossa vielä Sevilla ja Real Betis, on ilmassa ratkaisun makua. Atlético on pelannut ottelun vähemmän kuin muu kärkikuusikko, ja on Sevillaa perässä viiden pinnan verran, Betisistä pisteen päässä.

Ei varmaankaan ole väärin kutsua Real Betisiä kauden yllättäjäksi. Joukkue kohtaa sunnuntaina viidentenä olevan Real Sociedadin. Mikäli sevillalaiset isännät hoitavat tinkinsä, nousee ryhmä jo pisteen päähän paikallisvastustajastaan. Mikäli taas pisteet matkaavat baskijoukkueen mukaan, saattaa Sociedad löytää itsensä uuden viikon alussa jopa kolmostilalta.

Real Madridin meno on muiden muassa Karim Benzeman ja Viniciuksen vireiden myötä ollut vakuuttavaa. Perinteinen kilpakumppani Barcelona voi katsella vain kaukaa, missä valkoiset menevät – ennen sunnuntain otteluita joukkueilla on eroa 16 pistettä ja seitsemän sarjasijaa.

La Liga -ottelut sunnuntaina (Suomen aikaa)

Villarreal – Rayo Vallecano klo 15.00
Osasuna-Barcelona klo 17.15
Real Betis – Real Sociedad klo 19.30
Real Madrid – Atlético Madrid klo 22.00