Italian miesten pääsarjassa viimeisenä majaileva Salernitana saatetaan potkia Serie A:sta ulos, jos seuralle ei löydy pian uutta omistajaa, kertoo AP.

Salernitanan omisti alunperin Lazion omistaja Claudio Lotito. Italian jalkapalloliitto määräsi kuitenkin seuraa vaihtamaan omistajaa johtuen säännöistä, joiden mukaan useilla pääsarjajoukkueilla ei saa olla samaa omistajaa.

Kesäkuussa Salernitana luovutettiin järjestölle, jonka on määrä löytää uusi omistaja tämän vuoden vuoden loppuun mennessä. Järjestö ilmoitti kuitenkin viime torstaina, että yksikään sen saamista tarjouksista ei ollut hyväksyttävissä, koska ne eivät täyttäneet myyntihintaa tai ostajaehdokkaiden riippumattomuutta ja taloudellisia valmiuksia koskevia vaatimuksia.

Salernitana kertoi, että se on pyytänyt Italian jalkapalloliitolta lisäaikaa saattaa seura uusien omistajien käsiin.

Italian jalkapalloliiton puheenjohtaja Gabriele Gravina toisti kuitenkin tiistaina lehdistötilaisuudessaan, että Salernitanalla on vuoden loppuun asti aikaa vaihtaa omistajaa. Jos seura ei onnistu tavoitteessaan, se heitetään Serie A:sta ulos 1. tammikuuta.

Serie A:n seurat äänestivät yksimielisesti sen puolesta, että Salernitana saisi ensi kesäkuuhun asti aikaa, jotta se voisi pelata kauden normaalisti loppuun. Italian jalkapalloliitolla on kuitenkin viimeinen sana, eikä se halua joustaa säännöissä.

– Salernitana suljetaan Serie A:sta 1. tammikuuta, jos he eivät löydä uutta ostajaa seuraavan kymmenen päivän sisällä, sanoi Gravina Football Italian mukaan.

– Toivon, että Salernitana löytää uuden ostajan kymmenessä päivässä ja olen yhä vakuuttunut siitä, että se on mahdollista. Kunnioitukseni Salernon kaupunkia ja joukkueen kannattajia kohtaan on edelleen ehdoton, ja osoitin sen heti, kun otin asian ensimmäisen kerran puheeksi toukokuussa.

– Jokin on pielessä, ja luottamushenkilöiden tehtävänä on ratkaista asia. Voin antaa mahtavalle kaupungille toivoa, mutta en voi luvata mitään. Pidän vain kiinni siitä polusta, jolla olemme olleet alusta asti.

Jos Salernitana potkitaan ulos Serie A:sta, kaikki sen tulokset mitätöidään sarjataulukosta. Täksi kaudeksi Serie A:han noussut Salernitana on sarjassa vihoviimeisenä kerättyään 18 kierrokselta yhteensä kahdeksan pistettä.

Salernitanan oli tiistaina määrä pelata Udinesea vastaan vieraskentällä, mutta se ei päässyt otteluun paikalle, koska paikalliset terveysviranomaiset laittoivat joukkueen karanteeniin kolmen koronatapauksen takia. Udinese ja Serie A eivät suostuneet siirtämään ottelua, joten Salernitanalle määrättin 0-3-tappio ja yhden pisteen vähennys. Tapausta puitaneen kuitenkin vielä jatkossa, jos Salernitana vain saa pitää sarjapaikkansa.