21-vuotiaasta serbihyökkääjästä Dusan Vlahovicista on tullut viimeistään tämän syyskauden aikana yksi siirtomarkkinoiden kuumimmista nimistä. Vlahovic on nakuttanut Fiorentinalle 17 Serie A -ottelussa peräti 15 maalia ja antanut kaksi maalisyöttöä päälle. Moisella tehokkuudella ei ole ihme, että nuori Serie A:n maalipörssin kärkinimi on herättänyt kiinnostusta paljon suuremmissakin seuroissa.

Vlahovic on yhdistetty muun muassa useisiin Valioliigan suurimpiin seuroihin ja Bayern Müncheniin. Kaikkein ahnaimmin häntä on kuitenkin havitellut Juventus, jonka uskottiin haluavan Vlahovicin jo tammikuun siirtoikkunassa. Fiorentinan seurapomo Rocco Commisso kuitenkin ilmaisi äskettäin vakavan tuohtumuksensa siihen, miten muut seurat houkuttelevat sopimuksenalaisia pelaajia. Hän kuvaili tilannetta ”villiksi länneksi”.

Fiorentinan on koko ajan uskottu olevan haluton myymään Vlahovicia tammikuussa, ja nyt myös Vlahovic itse on tullut samaan lopputulokseen. Italialaislehti La Nazionen mukaan Vlahovic on päättänyt, ettei hän vaihda maisemaa tammikuussa, vaan pelaa kauden loppuun Fiorentinassa. Myös Vlahovicin agentti on vahvistanut asian.

Tammikuussa 22 vuotta täyttävän Vlahovicin mieli ei ole kuitenkana muuttunut jatkosopimuksen suhteen. Hänen sopimuksensa on voimassa kesään 2023, joten mitä todennäköisemmin Fiorentina on ”pakotettu” myymään serbialaisen ensi kesänä. Juventuksen ohella Arsenalia pidetään varteenotettavimpana uutena osoitteena.

[readmore from=Vlahovic-Dusan]

Transfermarkt arvioi Vlahovicin markkina-arvoksi 50 miljoonaa euroa. Vlahovic siirtyi Partizan Belgradista Fiorentinaan kesällä 2018 ja on pelannut nuoresta iästään huolimatta jo 94 Serie A -ottelua (42 maalia). Serbian A-maajoukkueessa Vlahovic on osunut tolppien väliin seitsemän kertaa 14 pelissä.

Fiorentina on Serie A:ssa 17 sarjakierroksen jälkeen viidentenä ja kamppailee paikoista eurokentille, ellei jopa Mestarien liigaan.

Lähde: AS