Taattua Zlatan-laatua: ”En tarvitse Ballon d’Oria todistaakseni olevani paras”

© Kuva: Getty Images

Ikinuori Zlatan Ibrahimovic ylsi lauantaina komeaan rajapyykkiin, kun hän teki jo 300. maalinsa Euroopan TOP 5 -sarjoissa. Ruotsalaishyökkääjän maali nosti AC Milanin lisäajalla tasapeliin Udinesea vastaan.

Sunnuntaina Zlatan esitteli uuden kirjansa ”Adrenaline” Milanossa järjestetyssä tilaisuudessa sunnuntaina. Läsnä oli myös Zlatanin entinen valmentaja Juventuksesta, Fabio Capello.

– Capello sai minut ymmärtämään, miten tehdä töitä mestarien kanssa. Hän ei vain halunnut kunnioitusta, vaan vaati sitä. Kun saavuin Juventukseen, siellä oli (Christian) Vieri, (Pavel) Nedved ja (Fabio) Cannavaro. Minä en ollut kukaan, mutta halusin olla paras, Zlatan sanoi tilaisuudessa.

– Harjoittelin Cannavaroa ja Lilian Thuramia vastaan joka päivä. Kun sain heidät harhautettua, minun piti tehdä maali (Gianluigi) Buffonia vastaan. Ne olivat mahtavia harjoituksia, jotka tekivät minusta sen, joka olen tänään.

Vuonna 2004 Ajaxista Juventukseen siirtynyt Zlatan on Cristiano Ronaldon ja Lionel Messin lisäksi ainoa pelaaja, joka on tehnyt Euroopan TOP 5 -sarjoissa vähintään 300 maalia. ”Ajattomuutensa” salaisuuden Zlatan kertoo löytyvän henkiseltä puolelta.

– Se on asennekysymys. Harjoittelen samalla tavalla kuin pelaan. Jokainen päivä on loppuottelu. Kun siirryin Milaniin (toisen kerran), alku oli vaikeaa, mutta olemme luoneet ryhmän ja erinomaisen ilmapiirin.

– Sitten tuli pandemia, mutta henkilökunta täällä on mahtava. Olen työskennellyt urani aikana monissa joukkueissa, mutta tämä on todella mahtava. Ryhmä pyrkii yhteistä päämäärää kohti. Valitettavasti emme voittaneet eilen. Minun olisi pitänyt tehdä kaksi maalia.

– Nykyään herään kipujen kanssa joka päivä, mutta minulla on adrenaliinia ja jatkan. Tällä kaudella adrenaliini on Scudettoa varten. Eilen tein maalin, mutta emme voittaneet ja se sattuu.

Zlatanin agentti Mino Raiola totesi äskettäin, ettei hän voi ottaa Ballon d’Oria vakavasti, koska Zlatan ei ole koskaan voittanut sitä. Näin ikoninen maalitykki itse kommentoi asiaa:

– Ballon d’Or on kiva juttu, mutta en tarvitse sitä todistaakseni, että olen paras.

Lähde: Football-Italia


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.