Valioliigassa viidentenä oleva Tottenham ilmoitti myöhään keskiviikkoiltana, että sen torstai-illan ohjelmassa ollut Konferenssiliigan päätöskierroksen ottelu ranskalaista Rennesiä vastaan on jouduttu perumaan. Syy peruuntumiseen on Tottenhamin lukuisissa koronatartunnoissa.

Samassa tiedotteessaan Tottenham kertoo, että sen harjoituskeskuksen edustusjoukkueen alue on suljettu Ison-Britannian terveysviranomaisten kehotuksesta.

UEFA ei ole vahvistanut ottelun peruuntumista eikä pelille ole vielä määritelty uutta ajankohtaa. Tilanne on mutkikas siksikin, että G-lohkon toinen jatkopaikka on vielä täysin auki. Rennes on jo lohkovoittonsa varmistanut ja Mura on varma jumbo, mutta Tottenham ja Vitesse ovat ennen päätöskierrosta tasapisteissä. Ottelu Vitesse-Mura pitäisi pelata samalla kellonlyömällä kello 22 Suomen aikaa.

Tottenham Hotspur

@SpursOfficial
We can confirm that our UEFA Europa Conference League Group G home fixture against Stade Rennais will not take place tomorrow after a number of positive COVID-19 cases at the Club.

Full statement ⤵️

Rennes sai tiedon Tottenhamin perumispäätöksestä vasta, kun se oli jo Lontooseen matkustanut. Sen vuoksi Rennes onkin ilmoittanut, ettei se hyväksy ottelun siirtämistä. Uuden ajankohdan etsiminen voisi hankaloittaa sen ottelukalenteria. Rennes’n tiedotteen mukaan päätös ottelun perumisesta on ollut yksipuolinen, eikä UEFA ole sitä vahvistanut.

Tottenham ei ole halunnut antaa julkisuuteen virallista tietoa siitä, kuinka monilla sen pelaajista on todettu koronatartunta. UEFA:n sääntöjen mukaan ottelu pitäisi pelata, jos koronatapausten riivaama joukkue saa jalkeille vähintään yhden maalivahdin ja 13 kenttäpelaajaa, 25 kilpailuun rekisteröidyn edustusjoukkueen pelaajan joukosta. Toistaiseksi Tottenham ei tiettävästi ole esittänyt dokumentteja pelaajiensa koronatartunnoista.

Vaikka asiasta ei virallista tiedotetta olekaan, on Tottenhamin 52-vuotias valmentaja Antonio Conte kertonut, että koronatartunnan olisi saanut kahdeksan Spursin pelaajaa ja viisi taustaryhmän jäsentä. Tartunnan saaneiden nimiä ei ole kerrottu julkisuuteen.

Conte kertoi avoimesti huolestumisestaan lehdistötilaisuudessa.

[readmore from=Koronavirus]

– Tilanne on vakava. Meillä on tullut joka päivä lisää positiivisia testituloksia. Minä olen siitä hyvin huolissani, Conte sanoi.

– Nyt ei ole mitään järkeä puhua jalkapallosta. Emme tiedä tällä hetkellä, mitä huominen tuo tullessaan. Kenen vuoro silloin on? Minun? Jonkun muun? Meillä kaikilla on perheet ja olemme peloisamme. Miksi meidän pitäisi ottaa riski?

Lähteet: Transfermarkt ja Sport1