Viime kesän EM-kisat muistetaan myös Christian Eriksenin dramaattisesta sairauskohtauksesta Kööpenhaminan Parkenilla Tanskan ja Suomen välisessä ottelussa. Peli keskeytettiin Eriksenin lyyhistyttyä kentän pintaan, mutta onneksi hoitotoimet tepsivät ja Eriksen toipui täyteen kuntoon.

Eriksenille asetettiin vielä EM-kisojen aikana sydämentahdistin, jonka on määrä auttaa, jos rytmihäiriöt uhkaavat iskeä uudelleen. Sydänvaivat eivät ole tiettävästi ilmoittaneet pahemmin itsestään uudelleen edellä mainitun ottelun jälkeen, mutta tanskalaispelintekijän uraan sillä oli vääjäämättä suuri vaikutus. Serie A:n säännöt eivät salli sydämentahdistimen kanssa pelaamista, joten Eriksen ja Internazionale purkivat sopimuksensa pari viikkoa sitten.

Lait ja säännöt estävät Erikseniä paitsi pelaamasta kilpatasolla Italiassa, niin myös harjoittelemasta Italiassa. 29-vuotias Eriksen mielii kuitenkin edelleen jatkaa pelaamista, jos hän vain löytää uuden seuran.

Gazzetta dello Sportin mukaan Eriksen etsii todennäköisimmin uutta seuraa joko Valioliigasta tai Hollannin Eredivisiestä. Molemmat sarjat ovat hänelle entuudestaan hyvin tuttuja, sillä Eriksen pelasi vuosina 2008-2013 Ajaxissa ja vuosina 2013-2020 Tottenhamissa ennen siirtymistään Interiin.

[readmore from=Eriksen-Christian]

Koska Eriksen ei saa treenata Italiassa, on hänet kuvattu harjoituskentällä aivan Italian rajan lähettyvillä Sveitsin Chiassossa. Twitteriin ladatulla videolla Eriksen harjoittelee yksinään kentällä vapaapotkuja – ja taidot ja osumatarkkuus näyttävät olevan tallella.

Aika näyttää, tuoko uusi vuosi ja tammikuussa avautuva siirtoikkuna Eriksenille uuden työpaikan ja nähdäänkö taituri piakkoin taas tositoimissa pelitamineet yllään.

Fabrizio Biasin

@FBiasin
Una cosa bella: #Eriksen, un pallone e un campo da calcio.