Koskaan aiemmin ei ollut yli yksi joukkue saman kauden aikana selvittänyt Mestarien liigan lohkovaihetta puhtaalla pelillä, mutta tällä kaudella niitä on peräti kolme. Liverpool ja Ajax saivat keskiviikkona seurakseen Bayern Münchenin, joka voitti niin ikään kuusi peliä kuudesta. Bayernin tahraton saldo sinetöityi 3-0-kotivoitolla Barcelonasta.

Bayernin voitto ja samanaikainen Benfican 2-0-kotivoitto Kiovan Dynamosta merkitsi sitä, että Barcelona jäi ensimmäisen kerran 21 vuoteen Mestarien liigan lohkovaiheeseen. Sen pelit jatkuvat Eurooppa-liigassa, kun Benfica lunasti lohkon toisen jatkopaikan.

Bayern sivusi samalla omissa nimissään ollutta ennätystä Mestarien liigan lohkovaiheen parhaasta saldosta. Se saavutti saman maalieron +19 myös kaksi vuotta sitten kaudella 2019-2020, jolloin kausi päättyi Bayernin mestaruuteen. Bayernista tuli Real Madridin ohella vasta toinen seura, joka pelasi lohkovaiheen läpi kuuden voiton suoralla kahdella eri kaudella.

Bayernin tekeminen Mestarien liigassa on ollut viime ajat kerrassaan hurjaa. Viimeisistä 27 ottelustaan se on voittanut 25, pelannut kerran tasan ja hävinnyt vain yhden, viime keväänä PSG:tä vastaan. Näiden 27 pelin maaliero on 90-20.

Edellä mainituissa 27 ottelussa Robert Lewandowski on tehnyt yhteensä 29 maalia, mutta keskiviikkona hän jäi harvinaislaatuisesti ilman maalia.

Juttu jatkuu twiittien jälkeen.

OptaFranz

@OptaFranz
18 & 19 - With 18 points and a +19 goal difference, FC Bayern have equalled the best ever record in a group stage by a team in Champions League history, with Bayern themselves also winning maximum points with a +19 GD in 2019-20. #FCBFCB #UCL

Pedro Martin

@pedritonumeros
El Bayern en sus 27 últimos partidos de Copa de Europa:
25 victorias
1 empate (1-1 Atlético)
1 derrota (2-3 PSG)
90 goles a favor (29 de Lewandowski)
20 goles en contra

Squawka

@Squawka
Robert Lewandowski's last 10 Champions League games:

⚽️⚽️ v Salzburg
⚽️ v Salzburg
⚽️ v Lazio
⚽️ v Lazio
⚽️⚽️ v Barcelona
⚽️⚽️ v Dynamo Kyiv
⚽️ v Benfica
⚽️⚽️⚽️ v Benfica
⚽️ v Dynamo Kyiv
◎ v Barcelona

For the first time this season, Lewy has *not* scored in the #UCL

Barcelona on ollut Bayern Münchenille viime vuosina todella mieluisa vastustaja. Tämän kauden molemmat kohtaamiset Bayern vei maalein 3-0. Kaikkiaan se on tehnyt viimeisissä neljässä Barcelonaa vastaan pelaamissaan otteluissa 17 maalia. Keskiviikon ottelussa Barcelona laukoi vain kahdesti kohti maalia Bayernin kuutta laukausta vastaan.

Erityisen hyvin Barca-otteluissa tuntuu viihtyvän keskiviikkona avausmaalin tehnyt Thomas Müller, jolle maali oli jo kahdeksas Barcelonaa vastaan (seitsemässä pelissä). Kukaan toinen pelaaja ei ole tehnyt Barcelonaa vastaan yhtä montaa maalia Mestarien liigassa.

Eilinen maali oli Müllerille Mestarien liigassa 50:s. Hänestä tuli ensimmäinen saksalainen rajapyykkiin yltänyt pelaaja, ja kaikkiaan kymmenes 50 maalin kerhoon liittynyt pelaaja, jos Mestarien liigan edeltäjä Euroopan Cup lasketaan myös mukaan. Taakse jäivät nyt 49 maalia tehneet Alfredo Dí Stefano ja Zlatan Ibrahimovic.

Juttu jatkuu twiittien jälkeen.

Squawka

@Squawka
⚽️⚽️⚽️
⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️
⚽️⚽️⚽️
⚽️⚽️⚽️

Bayern have now scored 17 goals in their last four #UCL games against Barcelona. 💀

Squawka

@Squawka
Thomas Müller is the first German player in the competition's history to score 50 Champions League goals.

8 of them have been against Barcelona. #UCL

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
Thomas Müller ha superado hoy los 49 goles de Di Stéfano e Ibra en Copa Europa y se ha convertido en el 10º jugador q alcanza las 50 dianas en la máxima competición europea:

141 Cristiano
125 Messi
82 Lewy
76 Benzema
71 Raúl
60 V.Nistelrooy
59 Sheva
51 Henry
50 Inzaghi
50 MÜLLER

Barcelonan kausi on ollut melkoista tervanjuontia. Ehkä parhaiten sitä kuvaa se, että sen maaliero on tässä vaiheessa kautta negatiivinen, 25-26, kun kaikki kilpailut lasketaan mukaan. Otteluita on pelattuina 21.

Mestarien liigassa Barcelonan maalieroksi muodostui 2-9. Ainoastaan kaksi joukkuetta, saman lohkon Kiovan Dynamo ja Malmö tekivät lohkovaiheessa sitä vähemmän maaleja. Barcelonan molemmat maalit syntyivät juuri Dynamoa vastaan.

Barcelonan tämän kauden isossa roolissa pelaavista pelaajista Ansu Fati, Pedri ja Gavi eivät olleet vielä syntyneetkään, kun Barcelonalta jäi edellisen kerran Mestarien liigan lohkovaihe läpäisemättä. Se kertoo siitä, kuinka harvinainen juttu on kyseessä.

Juttu jatkuu twiittien jälkeen.

Pedro Martin

@pedritonumeros
Equipos menos goleadores en esta Liga de Campeones:
1 Dynamo y Malmö
2 Shajtar y Barça

Squawka

@Squawka
The last time Barcelona failed to qualify from a #UCL group stage, Ansu Fati, Pedri and Gavi had not been born.

A once in a life time occurrence. 🤯

Mestarien liigan pudotuspelien 16 joukkueesta selvillä on nyt 15. Viimeinen paikka ratkaistaan vasta torstai-iltana, sillä F-lohkon peli Atalanta-Villarreal jouduttiin siirtämään tälle päivälle Bergamon eilisen lumimyräkän takia. Ottelu alkaa kello 20, jos sää vain suinkin sallii. Atalanta nappaa jatkopaikan voitolla, kun Villarrealille riittää tasapelikin.

Taso on ollut tänä vuonna suhteellisen laaja, sillä pudotuspeleissä on mukana seuroja kahdeksasta eri liigasta. Klassisen TOP 5:n ulkopuolelta on mukana neljännesvälierissä Hollannin mestari Ajax, Itävallan mestari RB Salzburg – jolle pudotuspelipaikka on historian ensimmäinen – sekä kaksi portugalilaista seuraa.

Vakuuttavimmin lohkovaiheessa jyräsi Valioliiga, jonka kaikki neljä edustajaa ovat jatkossa. Joko Espanjasta tai Italiasta pudotuspeleissä nähdään kolme joukkuetta. Bundesliigan ainoa edustaja on Bayern München.

Pudotuspeliparit arvotaan ensi maanantaina. Riippumatta ottelun Atalanta-Villarreal lopputuloksesta matemaattisesti kaikkein todennäköisin pari on Real Madrid-Chelsea. Saman maan tai saman alkulohkon joukkueita ei voida tässä vaiheessa vastakkain arpoa. Jatkoonmenijät arvontakoreihin jaettuna ovat nähtävissä alla.

Riggers

@UniqueRiggers
What Game do you want to see in the next Round of the Champions League?

Pot 1
Man City
Liverpool
Ajax
Real Madrid
Bayern
Man Utd
Lille
Juventus

Pot 2
PSG
Atletico Madrid
Sporting
Inter
Benfica
Villarreal/Atalanta
RB Salzburg
Chelsea