Barcelonan laitahyökkääjä Ousmane Dembélén tulevaisuus on puhuttanut jo pitkään.

Dembélén, 24, nykyinen sopimus päättyy kuluvan kauden jälkeen, eivätkä pitkään, liki puoli vuotta jatkuneet jatkosopimusneuvottelut ole ainakaan toistaiseksi tuottaneet tulosta.

Sopimustilanteen vuoksi ranskalaistaituria on huhuttu milloin minnekin, viimeisimpänä valioliigaseura Newcastlen riveihin.

Barcelona ei missään tapauksessa halua päästää seurahistoriansa kalleinta pelaajahankintaa (140 miljoonaa euroa) lähtemään ilman siirtokorvausta, ja seurassa on otettu nyt kovat keinot käyttöön.

Barcelonan päävalmentaja Xavi kertoi medialle keskiviikkona, että Dembélén on lähipäivien aikana joko allekirjoitettava jatkosopimus, tai muuten hänet myydään vielä tammikuun siirtoikkunan aikana.

– Joko hän tekee jatkosopimuksen tai etsimme hänelle uuden seuran. Seura on päättänyt, että jos hän ei suostu jatkoon, joku ratkaisu pitää löytää, Xavi sanoi.

[readmore from=Barcelona]

– Meidän on tehtävä seuran kannalta paras ratkaisu. Olemme tilanteessa, joka meidän on pystyttävä pysäyttämään. Mateu Alemany (Barcelonan urheilujohtaja) on keskustellut hänen ja hänen edustajiensa kanssa jo viisi kuukautta.

Xavi toivoo hartaasti, että Dembélé allekirjoittaa jatkosopimuksen.

– Minulle hän (Dembélé) on sanonut, että hän haluaa jatkaa täällä, joten sitä, miksei hän ole allekirjoittanut jatkosopimusta, pitää kysyä häneltä. Minä en olisi voinut olla selkeämpi. Minulle hän ei ole tuottanut pettymystä. Tapaus vain on hyvin monimutkainen, Xavi lisää.