Nyt se on varmaa: tanskalaistähti Christian Eriksen palaa huippujalkapalloilun pariin, sillä Valioliigan ”tanskalaisseura” Brentford on julkaissut Eriksenin kanssa tekemänsä pelaajasopimuksen. 29-vuotiaan Eriksenin sopimus ulottuu kauden 2021-2022 loppuun. Aiemmin on ollut puhetta myös optiovuodesta, mutta Brentfordin tiedote ei tätä vahvista.

Eriksenin tapauksessa lääkärintarkastus oli poikkeuksellisen perusteellinen, sillä hän pelaa jatkossa sydämentahdistimen kanssa. Eriksenin viimeisimmän pelin muistaa moni varmasti erittäin pitkään. Se oli Huuhkajien EM-kisojen avausottelu Tanskaa vastaan, ja Eriksen sai ottelun aikana sydänkohtauksen. Eriksenin henki saatiin onneksi pelastettua kentällä suoritettujen elvytystoimien ansiosta.

109 A-maaottelua pelannut Eriksen purki joulukuussa sopimuksensa Internazionalen kanssa, sillä Serie A:n säännöt eivät salli sydämentahdistimen kanssa pelaamista. Näin Brentfordin ei tarvitse maksaa hänestä siirtokorvausta.

Brentfordin päävalmentaja Thomas Frankin Eriksen tuntee erittäin hyvin, sillä hän pelasi Frankin alaisuudessa aikoinaan Tanskan alle 17-vuotiaiden maajoukkueessa. A-maajoukkueessa Eriksen debytoi vain 18-vuotiaana.

– Odotan innolla, että saan taas työskennellä Christianin kanssa. Siitä on jo kauan, kun viimeksi valmensin häntä. Christian oli silloin 16-vuotias, ja sen jälkeen hänestä on tullut yksi Valioliigan parhaista keskikenttäpelaajista. Hän on voittanut pokaaleja ympäri Eurooppaa ja hänestä on tullut Tanskan maajoukkueen tähti, Frank hehkutti.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

Vaikka Eriksen ei ole ollut joukkueharjoituksissa seitsemään kuukauteen, on hän pitänyt koko ajan kuntoaan yllä omatoimisesti. Brentfordin jalkapallojohtaja Phil Giles vakuuttaa, että Eriksenin terveydentilan tutkimukset on tehty huolellisesti.

– Tietysti Christianin hankkiminen oli useimpia siirtoja pidempi prosessi. Ymmärrän, että monilla on kysymyksiä asiaan liittyen. Emme silti kerro yksityiskohtia kunnioittaaksemme Christianin lääketieteellisten asioiden luottamuksellisuutta, Giles kertoi.

– Brentfordin fanit voivat luottaa siihen, että olemme olleet huolellisia varmistaaksemme, että Christian palaa kilpailullisen jalkapalloilun pariin parhaassa mahdollisessa kunnossa. Nyt, kun Christian on päättänyt siirtyä Brentfordiin, kaikki osapuolet haluavat keskittyä täysillä jalkapalloon.

Viisi kertaa Tanskan vuoden jalkapalloilijaksi valittu Eriksen pelasi viisi vuotta Ajaxissa ennen kuin siirtyi Tottenhamiin vuonna 2013. Spursissa Eriksen pelasi seitsemän vuoden aikana 226 valioliigapeliä ja yhteensä 305 virallista ottelua. Interissä Eriksen ehti pelata puolitoista kautta ja voittaa Serie A -mestaruuden, mutta nyt edessä on paluu Lontooseen ja Valioliigaan.

Päävalmentaja Thomas Frankin lisäksi Brentfordissa on myös tanskalainen apulaisvalmentaja Brian Reimer sekä seitsemän muutakin tanskalaispelaajaa, joten Eriksen pääsee puhumaan uudessa seurassaan myös äidinkieltään. Joukkueen pelaajalistoilla on myös suomalainen Marcus Forss, jonka tosin huhutaan lähtevän vielä maanantain aikana lainalle toiseen seuraan.

[readmore from=Eriksen-Christian]

Eriksen on aiemmin ilmoittanut tavoitteekseen pelata myös Qatarin MM-turnauksessa marras-joulukuussa. Tanskan maajoukkueen päävalmentaja Kasper Hjulmand kommentoi paluuajatuksia radiokanava DR:lle tammikuun alussa näin:

– Kaikilla joukkueilla, joilla on kentällä huippukunnossa oleva Christian Eriksen, on pelaaja, johon voi luottaa, ja joka on pelipaikallaan Euroopan ehdotonta eliittiä.

– Hän on hieno ihminen ja yksi merkittävimmistä pelaajista kentällä ja kentän ulkopuolella. Hän antaisi meille todellisen buustin MM-kisoissa.