Borussia Dortmund ei toimitusjohtajansa Hans-Joachim Watzken mukaan aio myydä timanttiaan Erling Braut Hålandia vielä tammikuussa. Koska sen ei ole pakko.

– Kuka suostuisi myymään Euroopan parhaan hyökkääjän talvitauon aikana, kun ei ole pakko? Entä sitten ensi kaudella? Tietysti hänestä tulee olemaan vaikeaa pitää kiinni, mutta siitä huolimatta haluamme ja tulemme yrittämään, Watzke sanoi äskettäin Der Spiegelille.

Norjalaiskärki on takonut Dortmundissa aivan mielipuolisia maalimääriä. Perusolettamus onkin, että Håland vaihtaa tulevana kesänä vielä suurempaan seuraan. Huhuissa on pyöritelty paljon esimerkiksi Real Madridin ja Manchester Cityn nimiä, mutta nyt kisaan on lehtitietojen mukaan ilmoittautunut vakavasti myös upporikas Paris Saint-Germain.

L’Équipen mukaan PSG valmistelee nyt Hålandin hankkimiseksi massiivista 300 miljoonan kokonaispakettia. Vaikka Hålandin on arveltu olevan enemmänkin ”Espanjaan päin kallellaan”, haluaa PSG pyrkiä megainvestoinnillaan kääntämään hyökkääjän pään.

300 miljoonalla ei tarkoiteta tässä tapauksessa vain epäilemättä korkeaa siirtokorvausta, vaan se sisältää myös agentti Mino Raiolalle ja agentti-isä Alf Inge Hålandille maksettavat provisiopalkkiot sekä Hålandin palkan. PSG tarjoaa hyökkääjälle oletettavasti noin 30 miljoonan euron vuosipalkkaa.

[readmore from=Håland-Erling-Braut]

Hålandin hankkiminen tulisi PSG:lle tarpeelliseksi, jos ja oletettavasti kun Kylian Mbappé kesällä seurasta lähtee. Taloudellisesti vaihdos ei ole järin järkevä, sillä Mbappé on poistumassa siirtokorvauksetta, kun taas Håland on yksi markkinoiden arvokkaimmista pelaajista. PSG:n selustana on kuitenkin ollut aina Qatarin valtionyhtiöiden pohjaton kassa.

Borussia Dortmund toivoo, että Håland jättäisi BVB:n keltapaidat vasta kesällä 2023 hänen sopimuksensa umpeutuessa, mutta toivo voi hyvinkin osoittautua turhaksi.

Lähteet: Frankfurter Rundschau ja AS