Serie A:n kärkikahinoissa nykyisin vuodesta toiseen viihtyvä Atalanta on saanut uuden pääomistajan. Seura tiedotti myyneensä 55 prosentin osuuden yhdysvaltalaiselle sijoittajaryhmälle.

Atalanta on ollut Percassin suvun omistuksessa yli kymmenen vuoden ajan, nousten siinä ajassa Serie B:stä Mestarien liigan vakiovieraaksi. Percassien huhuttiin harkitsevan koko seuran myyntiä. Niin ei käynyt, mutta sen sijaan Atalanta sai uusia varakkaita ”kumppaneita”.

Atalantan uuden yhteistyökumppanin eli sijoittajaryhmän johdossa on Stephen Pagliuca, joka on myös yksi NBA-seura Boston Celticsin omistajista. Lisäksi hän toimii globaalisti johtavan sijoitusrahaston Bain Capitalin varapuheenjohtajana.

Percassin suku omistaa jatkossakin Atalantasta 45 prosentin osuuden. Antonio Percassi säilyttää myös yhä paikkansa seuran puheenjohtajana ja Luca Percassi toimitusjohtajana. Pagliucasta tulee seuran varapuheenjohtaja.

[readmore from=Atalanta]

– Perheeni ja minä päätimme tarttua tilaisuuteen aloittaa yhteistyön sellaisen ryhmän kanssa, joka jakaa visiomme joukkueen kasvun ja menestyksen jatkamiseksi. Päätimme sitoutua edelleen seuraan, joka on tuonut meille viimeisten kymmenen vuoden ajan loistavia tuloksia, joita ehkä kukaan ei olisi niin sanotulta ”maakuntaseuralta” odottanut, Antonio Percassi totesi.

– Atalanta, jonka joukkueissa pelasin 60-luvulla, on jatkossakin sydämessäni aivan kuten tuhansien seuran fanien sydämissä. Suuret haasteet odottavat meitä. Minä uskon, että yhteistyö korkean profiilin sijoittajien kanssa nopeuttaa kasvuamme.

Lähde: Football-Italia