Tanskalaistähti Christian Eriksenin paluu futisotteluihin tapahtuu näillä näkymin helmikuun aikana, ja todennäköisesti ensi viikolla. Ennen virallista comebackia Eriksen testannee pelikuntoaan suljettujen ovien takana pelattavassa treenipelissä.

Ensi lauantain Arsenal-Brentford -ottelu tullee Eriksenille liian aikaisin vastaan. Sen sijaan lauantaina 26. helmikuuta hänet on realistista nähdä kentällä, kun Brentford saa Valioliigassa vieraakseen Newcastlen.

Epävirallisen paluunsa Eriksen tekee jo lähipäivien aikana. Brentford kohtaa viikolla viidennen sarjatason Southend Unitedin toistaiseksi tuntemattomassa paikassa. Katsojia peliin ei oteta, eikä sitä televisioida. Suunnitelmissa on, että Eriksen pelaisi ainakin kaksi ”lämmittelyottelua” ennen virallista come-backiaan.

Asiasta kertovan Sky Sportsin mukaan mahdollisuuksien rajoissa on jopa se, että Eriksen pelaisi muutaman minuutin jo lauantaina Arsenalia vastaan, mutta todennäköisenä sitä ei pidetä. Niinpä ensi viikolle yritettäneen järjestää toinen harjoituspeli suljettujen ovien takana ennen Newcastle-peliä.

29-vuotias Christian Eriksen liittyi Brentfordin harjoitusvahvuuteen viime viikon alussa. Hänen mukaansa ensimmäinen viikko oli positiivinen ”eikä debyytti ole kaukana”. Harjoittelun intensiteettiä on lisätty päivä päivältä.

[readmore from=Eriksen-Christian]

Christian Eriksenin viimeisin peli oli EM-kisojen Tanska-Suomi-ottelu Kööpenhaminassa kesäkuussa. Eriksenin sydän pysähtyi kesken ottelun, ja häntä elvytettiin kentällä. Pelintekijälle asennettiin tapahtuneen jälkeen sydämentahdistin.

Koska Italian säännöt ja lait eivät salli sellaisen kanssa pelaamista tai harjoittelemista, piti Eriksenin purkaa sopimuksensa Internazionalen kanssa. Hän solmi tammikuussa Brentfordin kanssa loppukauden kattavan sopimuksen, johon sisältyy myös optio seuraavasta kaudesta. Eriksen esiteltiin Brentfordin kotiyleisölle jo viime lauantaina Crystal Palace -ottelun yhteydessä.