Jos on jokin joukkue Euroopan huippusarjojen kärkiseuroista ollut tällä kaudella ailahteleva ja ennalta-arvaamaton, niin Borussia Dortmund. Kuin suklaakovehtirasia – ikinä ei tiedä, mitä saa.

Bundesliigassa Dortmund eteni lokakuussa voitosta voittoon, mutta Mestarien liigassa se hävisi Ajaxille kotona ja vieraissa. Besiktasia se läksytti joulukuussa 5-0, mutta jäi heti seuraavassa pelissä tasapeliin Bochumin kanssa. Tammikuun puolivälissä silloinen sarjanelonen Freiburg kaatui komeasti 5-1, mutta 2. Bundesliigan St. Pauli pudotti välittömästi BVB:n maan pinnalle lemppaamalla sen seuraavaksi ulos Saksan Cupista.

Tuorein viikko on ehkä silti paras esimerkki Dortmundin ”mielialadiivan” maineesta – kuten Transfermarktin ilmaus vapaasti suomennettuna kuuluu. Torstaina Dortmund hävisi Eurooppa-liigassa kotikentällään Rangersille 2-4, ja on vakavan uhan alla pudota europeleistä jo varhain. Sunnuntaina arjen alakulosta ei ollut kuitenkaan enää tietoakaan, kun nimikaima Borussia Mönchengladbach nöyrtyi Signal Iduna Parkilla maalein 0-6.

Kaikkein kiihkeimmin kentällä hurjasteli joukkueen kapteeni Marco Reus, joka teki kaksi ja syötti kolme maalia. Ainoa maali, jossa Reus ei ollut suoraan mukana, oli Emre Canin lisäajalla tekemä 6-0-maali – sillä sen Can teki rangaistuspotkusta.

Reusin ja Canin ohella nimensä maalintekijätilastoon saivat Donyell Malen, Marius Wolf ja 17-vuotias Youssoufa Moukoko. Jobinpostia Dortmund sai Giovani Reynan ja Dan-Axel Zagadoun loukkaantumisista jo avausjaksolla.

Kun Bundesliigaa on pelaamatta 11 kierrosta, on Dortmund Bayern Münchenin ainoa haastaja. Joukkueiden välillä on eroa kuusi pistettä Bayernin eduksi. Mönchengladbachin kausi on ollut paha pettymys, ja se on vain neljä pistettä edellä karsijan paikalla olevaa Augsburgia.

OptaFranz

@OptaFranz
5 – Marco Reus has been directly involved in five of his team's goals in a game for the first time in his Bundesliga career (2 goals, 3 assists). The last @BVB-player with five goal involvements in a single Bundesliga game was Aubameyang against HSV in November 2016. Record.