Robert Lewandowski voitti hiljattain FIFA:n vuoden parhaalle pelaajalle jaettavan The Best -palkinnon.

Lewandowskille kyseessä oli toinen peräkkäinen vuosi, kun hänet palkittiin kyseisellä pystillä.

Puolalaislehti Piłka nożna haastatteli Lewandowskia, joka kertoi mielipiteensä Cristiano Ronaldosta ja Leo Messistä.

– Messille seuran vaihtaminen on ollut paljon vaikeampaa, koska hän ei ollut koskaan pelannut Espanjan ulkopuolella tai puhunut jotain toista kieltä kuin espanjaa. Hän törmäsi muuriin kommunikoimisen kanssa. Cristiano on vaihtanut seuraa ja sarjaa useasti aiemminkin urallaan, Lewandowski muistutti Piłka nożnan haastattelussa.

Lewandowskin mukaan seurasiirto Manchester Unitediin on vaikuttanut negatiivisesti Ronaldon maalimääriin, sillä englantilasjoukkueen peli ei ole uomissaan.

– Cristiano on kolme ja puoli vuotta minua vanhempi ja hän tekee edelleen paljon maaleja, mutta hän vaihtoi seuraa ja taktiset asiat ovat nyt uudessa ympäristössä erilaisia. Nyt hänen joukkueensa ei ole yhtä menestyksekäs. Ronaldo palaa jälleen suurten maalimäärien pariin, kun Manchester United löytää taas tasapainon. Aiemmin Ronaldon maalimäärät olivat mahdottomia muille, mutta nyt hänen numeronsa ovat ”vain hyvät”.

Lewandowski uskoo, että Messi ei välttämättä kykene tekemään samanlaisia maalimääriä tullessaan Ronaldon ikään. Ronaldo on kaksi vuotta Messiä vanhempi.

– Todennäköisesti Ronaldo ei tee enää 60 maalia vuodessa, mutta on silti kentällä eron tekevä pelaaja 30-40 maalillaan. Odotusarvot Ronaldoa kohtaan ovat varsin erilaiset. Messi on erilainen pelaaja. Cristianon iässä Messillä on vaikeuksia pitää maalintekotahtiaan yllä.