Huuhkajien hyökkääjä Teemu Pukki teki keskiviikkona koko valioliigakauden nopeimman maalin, kun hän heilutti Crystal Palacen verkkoa vain 38 sekunnin pelin jälkeen. Ottelu päättyi lopulta 1-1-tasapeliin. Eroa putoamisviivan yläpuolella olevaan Newcastleen on nyt piste.

On hyvin mahdollista, että Pukin maali myös koko Valioliigan kauden nopeimmaksi maaliksi jää. Varmaa on sen sijaan se, että myös Norwichin historiatilastoissa maali oli merkityksellinen. Osuma oli Pukille 73:s Norwichin paidassa. Se nosti hänet sijalle 7 seuran kaikkien aikojen maalitilastossa. Pukki on nyt tehnyt maalin 37 joukkuetta vastaan, kohdattuaan Valioliigassa ja Mestaruussarjassa kaikkiaan 46 eri joukkuetta.

Maali oli myös nopein Norwichin pelaajan tekemä maali 13 vuoteen ja nopein Norwichin kotipeleissä 25 vuoteen.

Juttu jatkuu twiittien jälkeen.

NCFC Numbers

@ncfcnumbers
Teemu Pukki moves onto 73 goals and into 7th on his own on Norwich City's all time top scorers list.

He's now scored against 37 of the 46 league opponents he's faced #ncfc 🔰 🇫🇮 🐐

NCFC Numbers

@ncfcnumbers
Teemu Pukki's goal after 38 seconds tonight was:

- The fastest by a Norwich City player for 13 years (Chris Martin v MK Dons in 2009; 17 seconds)

- The fastest by a Norwich City player at Carrow Road for 25 years (Keith O'Neill v Stoke in 1997; 12 seconds)

#ncfc 🔰

Pukki kertoi ottelun jälkeen olleensa tasapelipisteeseenkin tyytyväinen.

– Luulen, että voimme olla tyytyväisiä pisteeseen tänään pelitapahtumia ajatellen. Tietysti johdon menettäminen on aina pieni pettymys, mutta Crystal Palace oli tänään meitä parempi, Pukki sanoi Norwichin kotisivujen haastattelussa.

Pukki antoi maalistaan kiitosta sekä keskityksen lähettäneelle Milot Rashicalle että pallon hänelle pudottaneelle Adam Idahille.

– Adam on mahtava ilmassa, ja minä en ole. Hän antaa meille toisenlaisen mahdollisuuden, kun olemme paineen alla ja pelaamme pitkää palloa. Tietysti meidän täytyy pelata myös maata pitkin enemmän. Tänään emme tehneet sitä tarpeeksi.

Seuraavaksi Norwich vierailee lauantaina sarjakärki Manchester Cityn vieraana.

– Tiedämme, että Man City on yksi maailman parhaista joukkueista. Helppoa siitä ei tule, mutta menemme jokaiseen otteluun kolme pistettä mielessä, Pukki lupasi.

[readmore from=Pukki-Teemu]

Norwichin päävalmentaja Dean Smith muistutti kommenteissaan, että joukkueella oli tilaisuuksia mennä reilumpaankin johtoon ennen Crystal Palacen tasoitusmaalia.

– Tulos on oikeudenmukainen. Olin erittäin tyytyväinen ensimmäiseen puoliaikaan ja aloitukseemme. Teemu teki hyvän maalin, ja hänestä luultavasti tuntuu siltä, että hän olisi voinut tehdä toisenkin. Hänellä oli parikin maalipaikkaa, Smith totesi.