Venäjän jalkapalloliitto RFU on tyytymätön Euroopan jalkapalloliitto UEFA:n perjantaina julkistamiin päätöksiin, kertoo Guardian.

UEFA tiedotti perjantaina, että se on päättänyt siirtää Mestarien liigan tämän kauden loppuottelun pois Pietarista. Siirron syynä on Venäjän varhain torstaina aloittama hyökkäyssota Ukrainaa vastaan.

[readmore from=Ukrainan-kriisi]

Lisäksi UEFA ilmoitti, että Ukrainan ja Venäjän seurajoukkueet sekä kummankin valtion maajoukkueet pelaavat toistaiseksi UEFA:n alaisissa kilpailuissa puolueettomilla kentillä.

Ukrainan jalkapalloliitto UFA toivoi torstaina, että kaikki venäläiset joukkueet suljettaisiin pois UEFA:n kilpailuista. Vaikka UEFA:n rangaistuskset eivät ulottaneet niin pitkälle, ne saivat erittäin kriittisen vastaanoton Venäjän jalkapalloliitto RFU:n puheenjohtajalta Alexander Dyukovilta.

– Uskomme, että päätös Mestarien liigan finaalipaikan siirtämisestä tehtiin poliittisista syistä. RFU on aina noudattanut periaatetta, jonka mukaan urheilu ei kuulu politiikkaan, eikä voi näin ollen tukea tätä päätöstä, kommentoi Duykov RFU:n tiedotteessa.

– RFU ei myöskään tue päätöstä siirtää venäläisjoukkueiden otteluita puolueettomalle alueelle, koska se rikkoo urheiluperiaatetta ja loukkaa pelaajien, valmentajien ja kannattajien etuja.

Dyukov toimii lisäksi puheenjohtajana Venäjän valtion omistaman energiayhtiö Gazpromin tytäryhtiössä Gazprom Neftissä. Guardianin tietojen mukaan Uefa keskustelee asianajajiensa kanssa sen ja Gazpromin pitkäaikaisen suhteen päättämisestä.

Voit katsoa alla Viaplayn videosta Palloliiton puheenjohtajan Ari Lahden mietteet Ukrainan kriisistä.