Gabonilainen tähtihyökkääjä Pierre-Emerick Aubameyang siirtyy Barcelonaan.

Aubameyang, 32, on solminut Barcelonan kanssa kesään 2025 ulottuvan sopimuksen, jossa on optio sopia ensi kauden jälkeen tapahtuvasta lähdöstä. Diili sisältää sadan miljoonan euron ulosostoklausuulin.

Hänen odotettiin alunperin siirtyvän Barcelonaan lainalle Arsenalista, mutta Aubameyang päätyikin purkamaan sopimuksensa Tykkimiesten kanssa ja siten vaihtamaan seuraa seuraa ilman siirtokorvausta. Hänen ja Arsenalin välinen diili olisi päättynyt ensi kauden jälkeen.

Times-lehti uutisoi keskiviikkona, että Arsenalin oli maksettava Aubameyangille seitsemän miljoonan punnan kertakorvaus (noin 8,3 miljoonaa euroa) sopimuksen purkamisesta ja että hän suostui palkanalennukseen Barcelonassa. Arsenalissa hänen palkkansa oli lehtitietojen mukaan noin 417 000 euroa viikossa.

Aubameyang pelasi Arsenalin paidassa viimeksi joulukuun alussa, kun hän tuli lyhyesti vaihdosta kentälle Evertonia vastaan. Pian kyseisen ottelun jälkeen Tykkimiehet otti gabonilaiskärjeltä joukkueen kapteeninnauhan pois hänen ”viimeisimmän kurinpidollisen rikkomuksen” takia.

Athleticin mukaan rikkomuksella viitattiin Aubameyangin ulkomaan reissuun, jolta hän palasi sovittua myöhemmin. Hän sai Arsenalilta luvan matkustaa Ranskaan tapaamaan äitiään sillä ehdolla, että hän palaa Englantiin tiettyyn päivään mennessä. Gabonilaishyökkääjä palasi kuitenkin Lontooseen vasta seuraavana aamuna.

Kyseessä oli toinen kerta viime vuonna, kun Aubameyang pudotettiin Arsenalin kokoonpanosta myöhästelyn takia.

Aubameyang siirtyi Arsenaliin tammikuussa 2018 Borussia Dortmundista lähes 64 miljoonalla eurolla ja pelasi Tykkimiesten riveissä kaikkiaan 163 ottelua tehden niissä yhteensä 92 maalia ja syöttäen 21. Aiemmin ammattilaisurallaan hän on edustanut myös Saint-Étienneä, AS Monacoa, Lilleä, Dijonia ja AC Milania.