Italia koki viime viikon torstaina valtavan pettymyksen, kun se hävisi MM-jatkokarsintojen yksiosaisessa välieräottelussa Pohjois-Makedonialle 0-1.

Sen myötä Italia ei pelaa marras-joulukuussa Qatarin MM-lopputurnauksessa. Kyseessä on jo toinen peräkkäinen MM-lopputurnaus, johon Italia ei osallistu. Se hävisi vuonna 2017 MM-jatkokarsinnoissa Ruotsille ja jäi sivuun seuraavan kesän MM-kisoista.

Italialaismedian mukaan Italian A-maajoukkueen päävalmentaja Roberto Mancini harkitsi eroavansa tehtävästään torstaisen tappion jälkeen. Mancini kertoi ottelun jälkeen, että tappio oli hänen mittavan uransa suurin pettymys.

[readmore from=Italia]

La Gazzetta dello Sportin saamien tietojen mukaan Mancini on kertonut maan jalkapalloliitolle olevansa sittenkin halukas jäämään maajoukkueen peräsimeen.

Mancinin on määrä tehdä merkittäviä muutoksia maajoukkueeseensa. Mancini aikoo nuorentaa huomattavasti joukkuettaan ja antaa nuoremmille pelaajille enemmän vastuuta. Muun muassa Giorgio Chiellinin odotetaan lopettavan uransa kuluvan kauden jälkeen.

Italian jalkapalloliiton on määrä kertoa julkisesti Mancinin tulevaisuudesta tiistain Turkki-harjoitusottelun jälkeen. Liitto on luottavainen sen suhteen, että Mancini jatkaa nykyisessä pestissään.