Zdeněk Zeman on yksi Euroopan kokeneimmista valmentajista.

74-vuotias Zeman valmentaa parhaillaan Italian kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavaa Foggiaa. Zeman muistetaan parhaiten muun muassa Lazion ja AS Roman päävalmentajan pesteistä.

Italiassa varsinaisen kulttihahmon roolissa olevalta Zemanilta kysyttiin hiljattain, pitääkö hän enemmän José Mourinhosta vai Lazio-luotsi Maurizio Sarrista. AS Roma ja Lazio iskevät sunnuntaina yhteen Rooman derbyssä, eli derby della capitalessa.

Zemanin mielestä Mourinho ei ole onnistunut vastaamaan hänelle asetettuihin odotuksiin. AS Roma on parhaillaan Serie A:ssa seitsemäntenä.

– Sarri on suoriutunut paremmin. Hän on jo tuonut oman identiteettinsä Lazioon. Mourinho ei ole toistaiseksi ollut odotusten arvoinen. En nyt puhu siitä, mitä Mourinho puhuu, vaan ennemmin siitä, millaista jalkapalloa AS Roma pelaa. AS Roma ei edelleenkään tiedä, mitä se haluaa tehdä kentällä, kun taas Lazio on paljon paremmin organisoitu joukkue, Zeman totesi.

Mourinholta tiedusteltiin mielipidettä Zemanin kommenteista. Vastaus oli melko mourinhomainen.

– Toivottavasti et odota, että 25 pokaalia urallaan voittanut valmentaja vastaisi jollekin, joka on voittanut vain kahdesti Serie B:n mestaruuden. Olisi eri asia, jos kysyisit minulta mielipidettä Giovanni Trapattonista tai Fabio Capellosta, mutta Zemanista.. En voi vastata mitään.