Liverpoolin valmentaja Jürgen Klopp puhui ennen joukkueensa lauantaista Brighton-ottelua Chelsean omistaja Roman Abramovitsiin kohdistetuista pakotteista. Venäläisoligarkin suhteen moni on pitänyt kieltä keskellä suutaan, mutta saksalaisvalmentaja ei kursaillut. Hän muistutti siitä, kuinka kaikilla päättäjillä on peiliin katsomisen paikka.

– Minusta ei ole ihan reilua, että tätä kysytään minulta, koska te olette olleet tässä paljon pidempään, Klopp aloitti ja heitti toimittajille vastapallon.

– Välitittekö asiasta? Oikeasti? Siitä, kun Roman Abramovits tuli Chelseaan? Välittikö siitä todella, todella kukaan, kun Newcastle myytiin (toim. huom. saudiarabialaisille omistajille)?

– Välittävätkö kannattajat todella? Sitä meidän pitää kysyä. Minusta on aika selvää, mistä Chelsean raha tulee. Kaikki tiesivät sen, mutta me hyväksyimme sen. Se on meidän vikamme, ja yhteiskunnan vika, Klopp latasi.

[readmore from=Chelsea]

– Nyt ajattelemme, että ”emme voi enää hyväksyä sitä”, joten me rankaisemme heitä. Ei se silti ole Chelsean vika alkuunkaan.

Pakotteet tekivät aluksi Chelsean myynnistä hyvin vaikeaa, mutta ilmassa alkaa olla merkkejä siitä, että Ison-Britannian hallinto tulee helpottamaan seuran myymistä lähiaikoina.

Lähde: Give Me Sport