PSG:n ja Ranskan A-maajoukkueen tähtihyökkääjä Kylian Mbappé ei saapunut Ranskan jalkapalloliiton järjestämään sponsoritilaisuuteen. Päätös herätti L’Équipe-lehden mukaan närää liitossa. Mbappén lähipiiri kertoi nyt tarkemmin syitä kieltäytymiselle.

Mbappén piti saapua tiistaiaamuna Ranskan liiton sponsoritapahtumaan, mutta hyökkääjä ei koskaan tilaisuuteen tullut. Mbappé kertoi, ettei halua kuvaansa yhdistettävän tiettyihin brändeihin, joiden kanssa Ranskan jalkapalloliitto tekee yhteistyötä. Ranskan liiton sponsoreita ovat muun muassa Volkswagen, Uber Eats, Orange, Xbox, Coca-Cola sekä Konami.

Ranskan maajoukkueen sponsorit eivät arvostaneet Mbappén päätöstä. Ranskan liiton pomo Noël Le Graët oli yrittänyt ylipuhua Mbappéa, mutta turhaan.

Mbappén lähipiirin mukaan tiettyjen brändien kohdalla on moraalisia ja eettisiä ongelmia. Lisäksi Mbappé on kyseenalaistanut sen, mihin Ranskan maajoukkueen tuotot käytetään. Hän haluaisi, että rahaa menisi enemmän ruohonjuuritasolle.

Keskiviikkona Mbappén lähipiriistä tarkennettiin syitä boikotille. Kyse on pitkälti maajoukkuepelaajien kuvaoikeuksista, jonka jokainen pelaaja on solminut ennen ensimmäistä maaotteluaan. Sopimukseen kuuluu tiettyjä ehtoja Ranskan liiton yhteistyökumppaneiden suuntaan ja sen myötä pelaajat saavat 25 000 euroa jokaisesta pelaamastaan ottelusta.

Mbappé allekirjoitti sopimuksensa tiettävästi vuonna 2017, mutta sopimus ei ole lähipiirin mukaan koskaan uudelleenneuvoteltavissa. Käytännössä sopimus sitoo pelaajaa aina siihen saakka, kunnes hän lopettaa uransa maajoukkueessa.

Mbappén lähipiirin mukaan sopimuksesta on keskusteltu liiton kanssa monta kertaa viime vuosien aikana. Heidän mukaansa ehdot eivät palvele pelaajaa oikealla tavalla.

Tiedotteen mukaan Mbappén poissaolo ei ollut millään tavalla kapinallinen, eikä päätös koskenut millään tavalla sitä, etteikö Mbappé haluaisi edustaa Ranskan maajoukkuetta jatkossakin.

Lisäksi tiedotteessa kerrotaan, että Mbappé on halunnut ensimmäisestä maaottelustaan saakka lahjoittaa hänen tienestinsä hyväntekeväisyyteen.

Lähde: Get French Football News