Kerroimme lauantaina, että Borussia Dortmundin tähtihyökkääjän Erling Braut Hålandin uudeksi seuraksi on lehtitietojen perusteella varmistumassa Manchester City. Sport Bildin tietojen mukaan City on valmis maksamaan norjalaisen sopimuksessa olevan 75 miljoonan euron ulosostoklausuulin.

Uutena tietona saksalaislehti kertoo, että klausuulin lunastamisen takaraja on 30. huhtikuuta, eli vappuaatto. Sen jälkeen muut seurat joutuisivat neuvottelemaan Dortmundin kanssa siirtokorvauksesta, joka todennäköisesti nousisi paljon korkeammaksi.

Brittilehti Daily Mail on puolestaan kertonut tietojaan Hålandin väitetystä palkasta Manchester Cityssä. Sen mukaan 21-vuotias hyökkääjä tulee saamaan Cityssä huiman 500 000 euron viikkopalkan, joka on euroiksi muutettuna noin 594 000 euroa viikossa.

Jos tieto pitää paikkansa, tulee Hålandista heittämällä Valioliigan uusi palkkakuningas. Tällä hetkellä Valioliigan kovapalkkaisimmat pelaajat ovat Manchester Unitedin Cristiano Ronaldo ja Manchester Cityn Kevin De Bruyne, joiden viikkoansioiksi kerrotaan noin 455 000 euroa.

Kaiken kaikkiaan City pulittanee siirrosta noin 120 miljoonaa euroa. Håland saa seuralta myös tuntuvan allekirjoitusbonuksen, ja lisäksi kunnolliset miljoonakorvaukset maksetaan myös Hålandin isälle Alf-Inge Hålandille sekä pelaajan agentti Mino Raiolalle. Nämä tulevat siis 75 miljoonan euron ulostoklausuulin päälle.

Hålandin sopimukseen kirjatun ulosostopykälän aktivoiminen on byrokraattinen prosessi. Niinpä pelaajan on ensin ilmaistava Dortmundille virallisesti siirtohalukkuutensa, jotta Manchester City pääsee hoitamaan siirtokorvauksen lunastamista. Sen vuoksi Hålandin on pitänyt tehdä päätöksensä hyvissä ajoin. Siirron uskotaan virallistuvan lähiviikkojen aikana.

[readmore from=Håland-Erling-Braut]

Hålandia huhuttiin aiemmin myös Real Madridiin, mutta Madrid rakentanee ensi kauden hyökkäyksensä Karim Benzeman ja Kylian Mbappén varaan. Barcelona putosi leikistä kehnon taloustilanteensa vuoksi.

Myös Hålandin isä Alf-Inge pelasi taannoin Manchester Cityssä, 45 ottelun verran vuosina 2000-2003. Leedsissä syntynyt Erling Braut Håland viettikin kolme ensimmäistä elinvuottaan Manchesterissa.

Manchester City on etsinyt jo jonkin aikaa huippuluokan kärkimiestä, ja Hålandissa se vaikuttaa sellaisen myös löytäneen.

Lähteet: Goal ja Transfermarkt