Robert Lewandowskin nykyinen sopimus Bayern Münchenin kanssa päättyy ensi kauden jälkeen.

33-vuotiaan Lewandowskin tulevaisuus on ollut tapetilla jo pitkään. Kärki on avoimesti kertonut, miten hän haluaisi pelata vielä jossain muussa sarjassa kuin Saksan Bundesliigassa.

Lewandowskin ja Bayern Münchenin väliset jatkosopimusneuvottelut ovat tiettävästi täysin jäissä. AS:n saamien tietojen mukaan Bayernin ja Lewandowskin edustajan Pini Zahavin välit ovat olemattomat.

Zahavi edustaa myös David Alabaa, joka jätti Bayernin vapaana agenttina viime kauden jälkeen. Bayernin seurajohdosta todettiin sittemmin, että Alaban palkkavaatimukset olivat suorastaan järjettömiä.

– Olen avoin kaikelle. Olen rauhallinen tulevaisuuteni suhteen. Kaikesta tärkeintä on voida keskittyä jalkapalloon. Kaikki sopimusasiat ovat toissijaisia, Lewandowski totesi Sky Deutschlandille.

AS:n mukaan Lewandowskin ykkösvaihtoehto on jättää jatkosopimus allekirjoittamatta ja siten matkata kohti uusia haasteita.

Lewandowski on pelannut tällä kaudella 33 ottelussa, joissa on syntynyt yhteensä jopa 39 maalia. Hän on edustanut Bayernia seitsemän ja puolen vuoden ajan ja on tehnyt seurassa yli 330 maalia.

Lewandowski on herättänyt kiinnostusta ainakin La Ligassa ja Valioliigassa.