Palloliitto tiedotti keskiviikkona joukkueenjulkistuksen yhteydessä päävalmentaja Markku Kanervan sopimustilanteesta. Kanerva ja Palloliitto solmivat vuoden 2024 loppuun saakka ulottuvan sopimuksen.

Kanervan aiempi sopimus kattoi kesällä pelattavat Nations Leaguen ottelut. Lisäksi sopimus olisi kattanut Qatarin MM-kisat, mikäli Huuhkajat olisi kisoihin päässyt. Suomi karsiutui kuitenkin ulos MM-kisoista. Aiempi sopimus oli voimassa vuoden 2022 loppuun saakka.

Uusi sopimus kattaa tulevat EM-karsinnat sekä mahdollisen EM-lopputurnauksen, mikäli Suomi sinne asti etenee. Lisäksi sopimukseen sisältyy näillä näkymin myös Nations League 2024.

– Tunnelmat ovat hyvät jatkosopimuksesta ja kiitän Palloliittoa luottamuksesta. Ilmeisesti tässä on joitain asioita tehty oikein, että sain tämän jatkosopimuksen. Innolla lähden toteuttamaan seuraavia projekteja, joita tässä on lähivuosina edessä, Kanerva kertoi Palloliiton tiedotteessa.

Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahden mukaan uuden jatkosopimuksen selkeä tavoite on vuoden 2024 EM-lopputurnaus.

– Kanerva on osoittanut kykynsä pelin kehittäjänä ja tuloksen tekijänä. Halusimme luoda hänelle työrauhan rakentaa joukkuetta, jonka iso tavoite on asetettu seuraaviin EM-kisoihin. Se matka käynnistyy nyt, Lahti sanoi.

[readmore from=huuhkajat]

Kanerva on työskennellyt Suomen miesten A-maajoukkueen päävalmentajana joulukuusta 2016 lähtien. Siinä ajassa Kanerva on saanut revittyä Huuhkajista huipputuloksia, joista parhaana esimerkkinä lienee pääsy EM-lopputurnaukseen. EM-kisoissa matka tyssäsi alkulohkoon, vaikka Tanska kaatui dramaattisessa avausottelussa maalein 1-0.

Edellisissä MM-karsinnoissa Suomi taisteli aina viime metreille saakka pääsystä lopputurnaukseen, mutta jäi lopulta karsintalohkonsa kolmanneksi. Kisoihin eteni suoraan Ranska ja Ukraina nappasi jatkokarsintapaikan pisteen erolla Suomeen.

LUE MYÖS: