Hollannin jalkapalloilun klassikko Ajax-Feyenoord oli lähellä päättyä katastrofiin. Sunnuntaina pelatun ottelun alku viivästyi, sillä vähän ennen alkuvihellystä yksi Ajaxin ultrakannattajien katsomoon viemä soihtu sytytti tuleen yhden saman katsomon tifoista.

– Kangas oli tehty palamattomasta materiaalista ja kiitos seuran työntekijöiden ja kannattajien tuli saatiin hallintaan. Kukaan ei loukkaantunut tilanteessa, Ajax kertoi tiedotteessaan.

Joka tapauksessa Ajaxin maalin takana nähtiin vaikuttavat liekit ja runsaasti mustaa savua. Palon sammuttaminen kesti noin kaksi minuuttia ennen kuin tuomari totesi, että peli voidaan turvallisesti pelata.

Vierasjoukkue Feyenoord johti ottelua 2-1, mutta Eredivisien sarjakärki Ajax nousi lopussa 3-2-voittoon Dusan Tadicin ja Antonyn viimeisen varttituntisen maaleilla. Tulos käytännössä pudotti Feyenoordin lopullisesti mestaruustaistelusta, ja jätti kisan Ajaxin ja PSV Eindhovenin väliseksi. Ajax johtaa sarjaa kahden pisteen erolla PSV:hen, kun seitsemän kierrosta on pelaamatta.

Video palavasta lakanasta on katsottavissa alla. Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

Sky Sports News

@SkySportsNews
There were worrying scenes in the Johan Cruyff Arena during Ajax and Feyenoord's match after a fire broke out in a section of the stand behind one of the goals.

Peliin ei päästetty lainkaan Feyenoordin kannattajia aiemmista väkivaltaisuuksista johtuen, mutta siitä huolimatta sunnuntai-iltana nähtiin ikävä nujakka kannattajien kesken.

Ajaxin ja Feyenoordin kannattajaryhmät ottivat yhteen Den Boschin juna-asemalla kello 19.30 paikallista aikaa. Pahin tilanne koettiin aseman Burger Kingissä, jossa yksi mies puukotti neljää toisen joukkueen fania. Poliisi pidätti puukotuksesta epäillyn.

Puukotuksen uhrit saivat ensiapua ja heidät vietiin sairaalaan. Kolme heistä pääsi kotiin vielä saman illan aikana, mutta neljäs joutui jäämään yöksi sairaalaan.

Lähteet: La Vanguardia ja NL Times